Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Concernant Logeren in Vlaanderen

Logeren in Vlaanderen vzw


Over de organisatie

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de vijf Vlaamse Provincies (Provincie Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Limburg en West-Vlaanderen) en de private logiessector (Horeca Vlaanderen en de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw).
De vzw werd opgericht op 30 juni 2004 onder de naam "Plattelandstoerisme in Vlaanderen". In 2011 werd de naam gewijzigd naar “Logeren in Vlaanderen”.

Doelstellingen

De vzw Logeren in Vlaanderen heeft een dubbele doelstelling:

  • Ledenorganisatie voor uitbaters kleinschalig logies.
  • Marketingorganisatie voor aangemelde, erkende en vergunde logies in Vlaanderen.


Een LEDENorganisatie met meer dan 700 leden

De vzw Logeren in Vlaanderen vertegenwoordigt meer dan 700 uitbaters kleinschalig logies, zowel B&B’s, familiale hotels als vakantiewoningen.
De ledenorganisatie staat in voor belangenverdediging, vorming en advies en netwerkvorming voor uitbater van een kleinschalig logies. Er is ook een aanbod naar starters.


Een marketingorganisatie voor AANGEMELDE, ERKENDE EN VERGUNDE logies in Vlaanderen

De vzw Logeren in Vlaanderen staat in voor promotie in Vlaanderen van aangemelde, erkende en vergunde logiesbedrijven binnen volgende categorieën erkend door het logiesdecreet: hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, openluchtrecreatieve terreinen en vakantielogies.
De vereniging voert deze promotie onder de campagnenaam ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ i.s.m. de 5 provinciale toeristische organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Limburg en Westtoer) en de private logiessector (Horeca Vlaanderen en de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw).
Het logiesaanbod binnen Logeren in Vlaanderen Vakantieland bevat méér dan 800 aangemelde, erkende en vergunde logies in Vlaanderen.
Deze logies zijn gesitueerd in de Vlaamse regio's, de steden en de Kust.
Ontdek het aanbod.


Contactgegevens

vzw Logeren in Vlaanderen
Diestsevest 40
3000 Leuven
Tel: +32 (0)16 28 60 35 - Fax +32 (0)16 28 60 39
info@logereninvlaanderen.be
BTW BE 0867 369 644