Logeren Plus

Beleef één van onze unieke arrangementen!

Ontdek >

BOEKINGSMODULE LOGEREN IN VLAANDEREN VAKANTIELAND

Alle info over de boekingsmodule Portal Booker

Logeren in Vlaanderen biedt aan adverterende logies gratis een boekingsmodule "Portal Booker", inbegrepen in het advertentietarief én zonder commissie op de boekingen.

Op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland kunnen bezoekers via dit systeem online boeken bij logies die gebruik maken van deze boekingsmodule.
Momenteel nemen al meer dan 350 logiesuitbaters hieraan deel!

Voordelen van de boekingsmodule 

 • Gratis boekingsmodule en beschikbaarheidskalender bij je advertentie op onze website.
 • Je hebt de keuze om in te stellen dat een reservatie een directe boeking is of een aanvraag die nog moet bevestigd worden door jou.
 • Jouw logies komt mee bovenaan te staan indien wordt gezocht op datum en jouw logies nog beschikbaarheden heeft.
 • Je kan steeds vanop je eigen website een link leggen naar deze boekingsmodule of een kalenderblokje "Fastbooker" integreren.
 • Je kan aanvullende informatie instellen zoals eigen annulatievoorwaarden, eventuele extra kosten, aankomst- en vertrektijden, richtprijs, ….
 • Je kan je eigen tarieven en beschikbaarheid flexibel beheren en dus voor bepaalde periodes aangepaste prijzen opgeven.
 • Op de boekingen die gebeuren via dit kanaal wordt geen commissie gevraagd.
 • Voor logies die reeds werken met Cubilis van Stardekk kan de Portal Booker vlot gesynchroniseerd worden en wordt Logeren in Vlaanderen Vakantieland als extra kanaal gratis toegevoegd (mits channel manager).

EXTRA OPTIES

Naast de boekingsmodule Portal Booker kan je vrijblijvend tegen betaling voor extra opties kiezen, bv. booking engine op de eigen website of een channel manager (voor koppeling meerdere "kanalen").
Bekijk hier de voorwaarden voor 2019


Het volledig tariefoverzicht kan je bekomen bij Stardekk. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met Stardekk via tel. 050/38.38.68, sales@stardekk.com, www.stardekk.com.

Hoe deelnemen?

Wil jij ook online boekbaar zijn via www.logereninvlaanderenvakantieland.be?
Teken dan bij je inschrijving voor de advertentie 2019 in op onze boekingsmodule “Portal Booker”.
Adverteer je reeds? Contacteer ons via tel. 016.28.60.34 of info@logereninvlaanderen.be.

ACTIVATIE PROCEDURE

 1. Logeren in Vlaanderen bezorgt je inschrijving voor de Portal Booker boekingsmodule aan Stardekk.
 2. Vervolgens zorgt Stardekk voor de activatie van je account en bezorgen ze je jouw inloggegevens. Met deze gegevens kan je inloggen in de boekingsmodule en dan kan je aan de slag!
 3. Voor de praktische werking en het instellen van je beschikbaarheid kan je een beroep doen op de helpdesk van Stardekk via tel. 050/38.38.68 of support@stardekk.be.
 4. Eens alles juist is ingevuld van prijzen en beschikbaarheid, dan neem je contact op met Logeren in Vlaanderen Vakantieland om de boekingsmodule te activeren op de website.
 5. Logeren in Vlaanderen Vakantieland informeert je na de activatie. Kijk op de website na of de prijzen en beschikbaarheid correct staan weergegeven voor verschillende kamers en/of prijstarieven, want dit is jouw verantwoordelijkheid.

Werk je reeds met de boekingsmodule?

Wie momenteel reeds werkt met de boekingsmodule kan hiermee gewoon verder blijven werken in 2019:
De boekingsmodule blijft geactiveerd staan bij je logies op de website zolang je adverteert.
Kijk wel goed na of je de beschikbaarheid voor het ganse jaar 2019 hebt opgeladen en je prijstarieven correct zijn.
NIEUW: Portal Booker kreeg een nieuw kleedje! De nieuwe interface werd op 3 december 2018 gelanceerd door Stardekk.

 

Heb je voor het eerst ingetekend op de boekingsmodule?

Als je voor het eerst meedoet met de boekingsmodule, of indien je opnieuw meedoet na een pauze, moet je de boekingsmodule activeren:

 1. Je ontving van Stardekk inloggegevens voor de Portal Booker waar je prijzen en beschikbaarheid kan opladen en wijzigen.
 2. Indien deze correct zijn opgeladen, check dan dat je boekingsmodule op actief staat (groene balkje bovenaan je Portal Booker-pagina).
 3. Neem vervolgens contact op met Logeren in Vlaanderen Vakantieland om de boekingsmodule te laten activeren op de website.
 4. Logeren in Vlaanderen Vakantieland laat je weten wanneer alles actief staat voor jouw advertentie en laat je dit weten zodat je kan nakijken of alles klopt.

Hulp nodig?

Belangrijk!
Het  correct en actueel opladen van de beschikbaarheid is essentieel om de consument correcte info te geven over beschikbare logies op de website.
De verantwoordelijkheid voor de correctheid van prijzen via de boekingsmodule ligt bij het logies, dus controleer dit zeker goed vooraleer je de boekingsmodule online laat plaatsen door Logeren in Vlaanderen Vakantieland.
 

PRAKTISCHE INSTELLINGEN EN TIPS:

Naast het opladen van je logies, de prijzen en beschikbaarheid, biedt de Portal Booker nog extra instellingen waarover we je hieronder informeren.

Richtprijs op de website

Standaard wordt bij je fiche op de website, als niet wordt gezocht op een datum, het goedkoopste tarief uit je opgegeven prijzen getoond.

 • Bij de zoekresultaten op de website wordt steeds in een grijs kader een algemene richtprijs getoond die door jou werd opgegeven bij je inschrijving.
 • In de back-office van de boekingsmodule kan je zelf een richtprijs opgeven die bij je advertentie zal getoond worden. 
 • Het is aan te raden beide “richtprijzen” op mekaar af te stemmen. 

Hoe invullen?:

 • Via “Prijzen en Accommodaties” - Richtprijzen krijg je een overzicht van je accommodaties en rateplans waar de verschillende richtprijzen kunnen opgegeven worden. 
 • Indien niets wordt ingevuld blijft het goedkoopste tarief uit je prijstabel getoond worden. 

Weergave standaard rateplan (tariefplan) op kalender kiezen

Bij het raadplegen van de beschikbaarheidskalender op de website wordt automatisch een rateplan/prijstarief getoond.
NIEUW: De optie “Alle tariefplannen” zal de standaardwaarde zijn voor alle logies. Bij deze weergave worden de volledige beschikbare periodes getoond van alle verschillende tariefplannen op basis van het vermelde aantal nachten en personen.
Wie dit wenst kan zelf een ander rateplan/tariefplan aanduiden dat standaard wordt getoond in de kalender.

Hoe aanpassen?:

 • Via hoofdmenu “Instellingen” in je Portal Booker/Cubilis
 • Onder rubriek “Instellingen” kan je bij “Geselecteerde tariefplan in beschikbaarheidskalender” het gewenste rateplan aanduiden.
 • Klik op “Opslaan” onderaan de pagina.

   
"FASTBOOKER" KNOP OP EIGEN WEBSITE

De “fastbooker” is een knop die je op je eigen website kan plaatsen en die linkt/is gekoppeld aan de Portal Booker boekingsmodule. Hiermee kan je vanop je eigen website boekingen laten plaatsvinden via de Portal Booker van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Haal meer uit je boekingsmodule door de fastbooker op je eigen website te plaatsen. Dit garandeert je meer boekingen, zonder extra inspanningen! 

Hoe hiervan gebruik maken?

 • In je Portal Booker vind je een aparte knop “Fastbooker”.
 • Je websiteverantwoordelijke kan hier de link en instructies downloaden om deze module op je eigen website te plaatsen.
   
Instellingen aantal personen

Bij elk kamertype/woningtype duid je een minimum en maximum aantal personen aan. Op dit aantal min. en max. aantal personen kan dan in de beschikbaarheidskalender gezocht worden.
Het aantal personen (per kamertype/logiestype) komt, voor correcte zoekresultaten, best overeen met je erkenning/vergunning/aanmelding bij Toerisme Vlaanderen.
 

Toevoegen “Opmerkingen en voorwaarden” en "ANNULATIEVOORWAARDEN"

De boekingsmodule voorziet dat je aan de potentiële gast extra info kan meegeven over je prijs, kamers, voorwaarden, …

 • Extra informatie/voorwaarden: Dit kan je vermelden onder de rubriek “Algemene Voorwaarden”.
 • Annulatievoorwaarden: Standaard staan de annulatievoorwaarden vanuit Stardekk vermeld. Vergeet zeker niet je eigen annulatievoorwaarden te vermelden als dit van toepassing is. 

De annulatievoorwaarden en extra voorwaarden worden getoond bij je advertentie op onze website.

Hoe invullen?

 • Via hoofdmenu “Instellingen” in je Portal Booker/Cubilis.
 • Onder groene balk “Algemene voorwaarden”, klik op “Nederlands” en vul je extra informatie in, klik op “Opslaan” vooraleer het vak te sluiten.
 • Klik op “Opslaan” onderaan de pagina.
   
TOESLAGEN EN EXTRA'S

Concrete toeslagen zoals bv. parking, ontbijt, huisdier, waarborg, … kan je toevoegen onder “Extra’s”. Deze extra’s worden direct mee op je fiche getoond, en kunnen (al dan niet verplicht) geboekt worden in het reservatieproces als extra kost.
Let op: De extra’s worden niet doorgestuurd vanuit Cubilis, maar moeten steeds in het portal account zelf geactiveerd worden.

Hoe invullen?:

 • Via rubriek “Extra’s” in je Portal Booker/Cubilis “extra toevoegen”. 
 • De verschillende velden invullen: naam, keuze soort extra, prijstarief, …
 • Bevestigen via de knop “Toevoegen” onderaan

“Meer informatie” toevoegen aan je accommodaties:

Je kan per toegevoegde accommodatie (kamer/woning) “meer informatie” toevoegen, over bv. aantal personen, indeling, foto’s, infotekstje ….
Deze informatie wordt getoond in de eerste stap in het boekingsproces bij “meer informatie” naast de betreffende kamer/woning en niet op je fiche op onze website.

Hoe invullen?:

 • Via “Overzicht accommodaties & prijzen”. Klik op bewerken. Onderaan kan je extra informatie vermelden.
 • Via de fotomodule kan je foto’s opladen. Deze foto’s komen dan mee tevoorschijn bij de accommodaties en kan je aanduiden welke foto(’s) van toepassing is voor welke kamer/woning.
  PS: Deze foto's worden niet getoond bij je advertentie op onze website.

Ontbijt wel/niet inbegrepen in tarief?

We vermelden op de fiche van jouw logies automatisch of ontbijt is inbegrepen in het vermelde tarief of niet via een “i” icoontje.

Hoe "inclusief/exclusief ontbijt" aanpassen voor Portal Booker

Voor de standaard rate:

 • Het ontbijt voor de standaardrate moet ingesteld worden bij de kamer/accommodatie.

Voor de andere tariefplannen:

 • Ga naar “Overzicht accommodaties en prijzen” en klik op “bewerken”.
 • In de tabel “Standaard aanbiedingen” kan je onderaan per tariefplan “Ontbijt inbegrepen” aanvinken of niet.
 • Klik helemaal onderaan op “Opslaan”.
 • Dit herhaal je voor elke accommodatie.

Hoe "inclusief/exclusief ontbijt" aanpassen voor Cubilis?

 • Kijk na in Cubilis of per accommodatie bij elk tariefplan inclusief ontbijt “breakfast” staat aangevinkt.  Vink dus ‘breakfast’ aan indien het tarief moet weergegeven worden als inclusief ontbijt.
 • Via “synchroniseer accountinstellingen” – “Rooms and rates”  - “Synchronize” kan dit worden doorgestuurd naar Logeren in Vlaanderen Vakantieland.
 • Voer je wijzigingen uit aan deze accountinstellingen in Cubilis, dan dien je deze synchronisatie opnieuw uit te voeren.
   
Arrangementen (LOGEREN PLUS) activeren

De opgegeven arrangementen voor je advertentie worden in de loop van januari automatisch vermeld in de boekingsmodule als rateplan, maar zijn dan nog niet geactiveerd. Je kan de arrangementen activeren en hieraan de prijs, kamers en beschikbaarheid koppelen.

Hoe activeren?

 • Via “Prijzen en Accommodaties” kan je de rateplans/arrangementen bekijken en beheren. De ingelopen arrangementen zijn te herkennen aan het jaartal "2018" achter het arrangement.
 • Via “Overzicht accommodaties en prijzen” kan je het arrangement activeren per logiestype/kamertype.
 • Let op dat je de prijzen en inhoud van het arrangement niet afwijken van de info in het logiesboek.

Groepering verschillende Portal Bookers

Werk je met twee verschillende Portal Bookers, bv. bij Toerisme Limburg of De Kust en bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland?
Op vraag kunnen deze twee Portal Bookers aan mekaar gekoppeld worden:
•  Beschik je over een Logiesmanager/Cubilis Booking Engine: dan kunnen beide aan mekaar gekoppeld worden zodat ze kunnen gesynchroniseerd worden.
•  Werk je enkel met deze Portal Bookers: dan kunnen deze gegroepeerd worden zodat je via één inlog beide Portal Booker direct kan beheren.
Deze koppeling kan je vragen bij support@stardekk.be.


Belangrijk:

 • Het  correct en actueel opladen van de beschikbaarheid is essentieel om de consument correcte info te geven over beschikbare logies op de website.
 • We willen er uitdrukkelijk op wijzen dat je als uitbater verantwoordelijk bent voor de vermelde prijzen in de boekingsmodule.
 • Kijk daarom steeds goed na op je fiche op de website of de prijzen correct staan weergegeven voor de verschillende prijstarieven en/of kamers/woningen.

Voor meer info kan je contact opnemen met Wim Verscuren (tel. 016.28.60.34, wim.verscuren@logereninvlaanderen.be) of beroep doen op de support van Stardekk, tel. 050/38.38.68 of mail naar support@stardekk.be.

    

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

Waag je kans