Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

BOEKINGSMODULE LOGEREN IN VLAANDEREN VAKANTIELAND

Alle info over de boekingsmodule Portal Booker

Logeren in Vlaanderen biedt aan adverterende logies gratis een boekingsmodule "Portal Booker", inbegrepen in het advertentietarief én zonder commissie op de boekingen.

Op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland kunnen bezoekers via dit systeem online boeken bij logies die gebruik maken van deze boekingsmodule.
Momenteel nemen meer dan 475 logiesuitbaters hieraan deel!

Voordelen van de boekingsmodule 

 • Gratis boekingsmodule en beschikbaarheidskalender bij je advertentie op onze website.
 • Je hebt de keuze om in te stellen dat een reservatie een directe boeking is of een aanvraag die nog moet bevestigd worden door jou.
 • Jouw logies komt mee bovenaan te staan indien wordt gezocht op datum en jouw logies nog beschikbaarheden heeft.
 • Je kan steeds vanop je eigen website een link leggen naar deze boekingsmodule of een "Ratebox" widget integreren.
 • Je kan aanvullende informatie instellen zoals eigen annulatievoorwaarden, eventuele extra kosten, aankomst- en vertrektijden, richtprijs, ….
 • Je kan je eigen tarieven en beschikbaarheid flexibel beheren en dus voor bepaalde periodes aangepaste prijzen opgeven.
 • Op de boekingen die gebeuren via dit kanaal wordt geen commissie gevraagd.
 • Voor logies die reeds werken met Cubilis van Stardekk kan de Portal Booker vlot gesynchroniseerd worden en wordt Logeren in Vlaanderen Vakantieland als extra kanaal gratis toegevoegd (mits channel manager).
 • Je ontvangt automatisch de reservatiemails in je mailbox en kan deze beheren in je Portal Account.

VOORWAARDEN EN EXTRA OPTIES

Naast de gratis boekingsmodule Portal Booker, biedt Stardekk Booking Planner Home & Cubilis Package aan. Budgetvriendelijke oplossingen op maat van uw logies. Hiermee beheert u alles eenvoudig online, van reservatie tot check-out. Via Logeren in Vlaanderen Vakantieland geniet je bovendien van een reductie-tarief op alle Stardekk software-pakketten!
Bekijk hier de voorwaarden voor 2020

Het volledig tariefoverzicht kan je bekomen bij Stardekk. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met Stardekk via tel. 050/38.38.68, sales@stardekk.com, www.stardekk.com en vermeldt steeds dat je adverteert of gaat adverteren via Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Hoe deelnemen?

Wil jij ook online boekbaar zijn via www.logereninvlaanderenvakantieland.be?
Teken dan bij je inschrijving voor de advertentie 2020 in op onze boekingsmodule “Portal Booker”.
Adverteer je reeds? Contacteer ons via tel. 016.28.60.34 of info@logereninvlaanderen.be.

ACTIVATIE PROCEDURE

 1. Logeren in Vlaanderen bezorgt je inschrijving voor de Portal Booker boekingsmodule aan Stardekk.
 2. Vervolgens zorgt Stardekk voor de activatie van je account en bezorgen ze je jouw inloggegevens. Met deze gegevens kan je inloggen in de boekingsmodule en dan kan je aan de slag!
 3. Voor de praktische werking en het instellen van je beschikbaarheid kan je een beroep doen op de helpdesk van Stardekk via tel. 050/38.38.68 of support@stardekk.be.
 4. Eens alles juist is ingevuld van prijzen en beschikbaarheid, dan neem je contact op met Logeren in Vlaanderen Vakantieland om de boekingsmodule te activeren op de website.
 5. Logeren in Vlaanderen Vakantieland informeert je na de activatie. Kijk op de website na of de prijzen en beschikbaarheid correct staan weergegeven voor verschillende kamers en/of prijstarieven, want dit is jouw verantwoordelijkheid.

Werk je reeds met de boekingsmodule?

Wie in 2019 reeds werkt met de boekingsmodule kan hiermee gewoon verder blijven werken bij deelname aan de campagne in 2020:
De boekingsmodule blijft geactiveerd staan bij je logies op de website zolang je adverteert.
Kijk wel goed na of je de beschikbaarheid voor het ganse jaar 2020 hebt opgeladen en je prijstarieven correct zijn én dat je tijdig de beschikbaarheid en correcte prijzen voor 2021 oplaadt.
 

Heb je voor het eerst ingetekend op de boekingsmodule?

Als je voor het eerst meedoet met de boekingsmodule, of indien je opnieuw meedoet na een pauze, moet je de boekingsmodule activeren:

 1. Je ontving van Stardekk inloggegevens voor de Portal Booker waar je prijzen en beschikbaarheid kan opladen en wijzigen.
 2. Indien deze correct zijn opgeladen, check dan dat je boekingsmodule op actief staat (groene balkje bovenaan je Portal Booker-pagina).
 3. Neem vervolgens contact op met Logeren in Vlaanderen Vakantieland om de boekingsmodule te laten activeren op de website.
 4. Logeren in Vlaanderen Vakantieland laat je weten wanneer alles actief staat voor jouw advertentie zodat je kan nakijken of alles klopt.

Hulp nodig?

Bekijk hier de handleidingen voor het instellen van de boekingsmodule: 

Belangrijk!
Het  correct en actueel opladen van de beschikbaarheid is essentieel om de consument correcte info te geven over beschikbare logies op de website.
De verantwoordelijkheid voor de correctheid van prijzen via de boekingsmodule ligt bij het logies, dus controleer dit zeker goed vooraleer je de boekingsmodule online laat plaatsen door Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Check zeker ook na wijzigingen of een synchronisatie of alles correct wordt weergegeven bij je advertentie op de website.
 

PRAKTISCHE INSTELLINGEN EN TIPS:

Naast het opladen van je logies, de prijzen en beschikbaarheid, biedt de Portal Booker nog extra instellingen waarover we je hieronder informeren.

Richtprijs op de website

Standaard wordt bij je fiche op de website, als niet wordt gezocht op een datum, het goedkoopste tarief uit je opgegeven prijzen getoond.

 • Bij de zoekresultaten op de website wordt steeds in een grijs kader een algemene richtprijs getoond die door jou werd opgegeven bij je inschrijving.
 • In de back-office van de boekingsmodule kan je zelf een richtprijs opgeven die bij je advertentie zal getoond worden bij de verschillende kamertypes of vakantiewoning(en). 
 • Het is aan te raden beide “richtprijzen” op mekaar af te stemmen. 

Hoe invullen?:

 • Via “Prijzen en Accommodaties” - Richtprijzen krijg je een overzicht van je accommodaties en rateplans waar de verschillende richtprijzen kunnen opgegeven worden. 
 • Indien niets wordt ingevuld blijft het goedkoopste tarief uit je prijstabel getoond worden. 

Weergave standaard rateplan (tariefplan) op kalender kiezen

Bij het raadplegen van de beschikbaarheidskalender op de website wordt automatisch een rateplan/prijstarief getoond.
NIEUW: De optie “Alle tariefplannen” zal de standaardwaarde zijn voor alle logies. Bij deze weergave worden de volledige beschikbare periodes getoond van alle verschillende tariefplannen op basis van het vermelde aantal nachten en personen.
Wie dit wenst kan zelf een ander rateplan/tariefplan aanduiden dat standaard wordt getoond in de kalender.

Hoe aanpassen?:

 • Via hoofdmenu “Instellingen” in je Portal Booker/Cubilis
 • Onder rubriek “Algemeen” kan je bij “Geselecteerde tariefplan in beschikbaarheidskalender” het gewenste rateplan aanduiden.
 • Klik op “Opslaan” onderaan de pagina.

   
"FASTBOOKER" KNOP OF "RATEBOX" WIDGET OP EIGEN WEBSITE

De “Fastbooker” is een knop die je op je eigen website kan plaatsen en die linkt/is gekoppeld aan de Portal Booker boekingsmodule. Hiermee kan je vanop je eigen website boekingen laten plaatsvinden via de Portal Booker van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Haal meer uit je boekingsmodule door de fastbooker op je eigen website te plaatsen. Dit garandeert je meer boekingen, zonder extra inspanningen! 
Tweede optie is de keuze voor de "ratebox" widget. Cubilis Ratebox stimuleert je klanten om te reserveren op je eigen website. Naast je eigen site worden ook jouw boekingssites getoond. De klant zal een betere prijs betalen op uw site en je zal geen commissie moeten betalen op de reserveringen.

Hoe hiervan gebruik maken?

 • In je Portal Booker vind je een aparte knop “Fastbooker”.
 • Je websiteverantwoordelijke kan hier de link en instructies downloaden om deze module op je eigen website te plaatsen.
 • "Ratebox": Contacteer Stardekk voor de voorwaarden om deze toepassing te voorzien op je website.

 

Instellingen aantal personen

Bij elk kamertype/woningtype duid je een minimum en maximum aantal personen aan. Op dit min. en max. aantal personen kan dan in de beschikbaarheidskalender gezocht worden.
Het aantal personen (per kamertype/logiestype) komt, voor correcte zoekresultaten, best overeen met je erkenning/vergunning/aanmelding bij Toerisme Vlaanderen.
 

Toevoegen “Opmerkingen en voorwaarden” en "ANNULATIEVOORWAARDEN"

De boekingsmodule voorziet dat je aan de potentiële gast extra info kan meegeven over je prijs, kamers, voorwaarden, …

 • Extra informatie/voorwaarden: Dit kan je vermelden onder de rubriek “Algemene Voorwaarden”.
 • Annulatievoorwaarden: Standaard staan de annulatievoorwaarden vanuit Stardekk vermeld. Vergeet zeker niet je eigen annulatievoorwaarden te vermelden als dit van toepassing is!

De annulatievoorwaarden en extra voorwaarden worden getoond bij je advertentie op onze website.

Hoe invullen?

 • Via hoofdmenu “Instellingen” in je Portal Booker/Cubilis.
 • Onder de rubriek “Voorwaarden” zie je de verschillende tekstvelden en vul je, waar je dit wenst, extra informatie in.
 • Klik op “Opslaan” onderaan de pagina.
   
TOESLAGEN EN EXTRA'S

Concrete toeslagen zoals bv. parking, ontbijt, huisdier, waarborg, … kan je toevoegen onder “Extra’s”. Deze extra’s worden direct mee op je fiche getoond, en kunnen (al dan niet verplicht) geboekt worden in het reservatieproces als extra kost.
Let op: De extra’s worden niet doorgestuurd vanuit Cubilis, maar moeten steeds in het portal account van LiVV zelf geactiveerd worden.

Hoe invullen?:

 • Via rubriek “Extra’s” in je Portal Booker/Cubilis op “toevoegen” klikken
 • De verschillende velden invullen: naam, keuze soort extra, prijstarief, …
 • Bevestigen via de knop “Opslaan” onderaan

“Meer informatie” en foto's toevoegen aan je Portal Booker accommodaties:

Je kan per toegevoegde accommodatie (kamer/woning) “meer informatie” toevoegen, over bv. aantal personen, indeling, foto’s, infotekstje ….
Deze informatie wordt getoond in de eerste stap in het boekingsproces bij “meer informatie” naast de betreffende kamer/woning en niet op je fiche op onze website.

Hoe invullen?:

 • Via “Prijzen & Accommodaties”. Klik op "Accommodaties" en dan op het icoontje "bewerken" van de accommodatie die je wil bewerken.  Onder "Beschrijving" kan je een extra tekst/omschrijving vermelden.
 • Onder "Instellingen" kan je bij de "fotomodule" foto’s opladen. Per accommodatie kan je dan de gewenste opgeladen foto's "activeren" door op de betreffende foto's te klikken.
  PS: Deze foto's worden niet getoond bij je advertentie op onze website. Hiervoor kan je via het logiesportaal extra of nieuwe foto's opladen.

Ontbijt wel/niet inbegrepen in tarief?

We vermelden op de fiche van jouw logies automatisch of ontbijt is inbegrepen in het vermelde tarief of niet via een “i” icoontje.

Hoe "inclusief/exclusief ontbijt" aanpassen voor Portal Booker

Voor de standaard rate:

 • Het ontbijt voor de standaardrate moet ingesteld worden bij de "Accommodaties" (onder de rubriek "Prijzen en¨Accommodaties"): klik op het icootnje "bewerken" naast de betreffende accommodatie (kamertype/woning) en vink "ontbijt inbegrepen" aan/af.

Voor de andere tariefplannen:

 • Ga naar “Tariefplannen” (onder de rubriek "Prijzen en¨Accommodaties") en klik in het ovezicht op het icoontje “bewerken” bij het betreffende tariefplan.
 • Onder "Algemene instellingen" vink je "ontbijt inbegrepen" aan/af. In de tabel “Standaard aanbiedingen” kan je onderaan per tariefplan “Ontbijt inbegrepen” aanvinken of niet.
 • Klik helemaal onderaan op “Opslaan”.
 • Dit herhaal je voor elk tariefplan.
 • In het overzicht "Tariefplannen" zie je voor welke accommodatie en welke tariefplannen "ontbijt" is inbegrepen of niet.

Hoe "inclusief/exclusief ontbijt" aanpassen voor Cubilis?

 • Kijk na in Cubilis of per accommodatie bij elk tariefplan inclusief ontbijt “breakfast” staat aangevinkt.  Vink dus ‘breakfast’ aan indien het tarief moet weergegeven worden als inclusief ontbijt.
 • Via “synchroniseer accountinstellingen” – “Rooms and rates”  - “Synchronize” kan dit worden doorgestuurd naar Logeren in Vlaanderen Vakantieland.
 • Voer je wijzigingen uit aan deze accountinstellingen in Cubilis, dan dien je deze synchronisatie opnieuw uit te voeren.
Groepering verschillende Portal Bookers

Werk je met meerdere verschillende Portal Bookers, bv. bij Toerisme Limburg of De Kust en bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland?
Op vraag kunnen deze twee Portal Bookers aan mekaar gekoppeld worden:
•  Beschik je over een Logiesmanager/Cubilis Booking Engine: dan kunnen beide aan mekaar gekoppeld worden zodat ze kunnen gesynchroniseerd worden.
•  Werk je enkel met deze Portal Bookers: dan kunnen deze gegroepeerd worden zodat je via één inlog beide Portal Bookers direct kan beheren.
Deze koppeling kan je aanvragen bij support@stardekk.be.


Belangrijk:

 • Het  correct en actueel opladen van de beschikbaarheid is essentieel om de consument correcte info te geven over beschikbare logies op de website.
 • We willen er uitdrukkelijk op wijzen dat je als uitbater verantwoordelijk bent voor de vermelde prijzen in de boekingsmodule.
 • Kijk daarom steeds goed na op je fiche op de website of de prijzen correct staan weergegeven voor de verschillende prijstarieven en/of kamers/woningen.

Voor meer info kan je contact opnemen via telefoon op 016.28.60.35 of via mail op info@logereninvlaanderen.be of beroep doen op de support van Stardekk, tel. 050/38.38.68 of mail naar support@stardekk.be.

    

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.