Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Avontuurlijk op stap in Scheldeland
Reportage Avontuurlijk op stap in Scheldeland

Terwijl De Oppas zich ontfermt over hun drie kinderen, mogen Frederik en Karolien zelf nog eens het kind uithangen. In het Scheldeland ontdekken ze hun innerlijke Tarzan, genieten ze er van een heerlijke lunch en racen ze met kickbikes.

Ontdek in de buurt

1. Adrenaline en puur genieten
Voor een gezellige overnachting en een heerlijk ontbijt in Scheldeland is B&B Biendomo een echte aanrader. Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is niet alleen de locatie van Tomorrowland, het is ook een ideale uitvalsbasis voor wie houdt van sport, natuur, fietsen, kickbiken, wandelen en avontuur. Adrenalinejunkies kunnen er in alle veiligheid terecht in en op de avonturentoren van Intense. Bij ’t Steencaycken geniet je van een stevige maaltijd en een streekbiertje langs de Rupel.

2. Fietsen en bakstenen
De geschiedenis en het landschap van de Rupelstreek is nauw verbonden met de productie van de baksteen. Ook Provinciaal Recreatiedomein De Schorre ontstond in een oude kleiput. In de steenbakkerijmusea EMABB, ’t Geleeg en Rupelklei kom je alles te weten over de geschiedenis, het industriële erfgoed en de productieprocessen van de baksteen. De Baksteenroute is een fietslus van 39 km. Ze voert je langs steenbakkersdorpen, kastelen en dijken. In De Schorre vind je ook Fietsbelevingspunt De Velodroom. Je kunt er naast een bezoek aan het wielermuseum ook terecht voor toeristische informatie, huurfietsen en kleine herstellingen.

Boom

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.