Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
B&B 't Heerenhuys Ursel ontvangt Ben Roelants.
Reportage B&B 't Heerenhuys Ursel ontvangt Ben Roelants.

Monsieur Jacques heet je van harte welkom in zijn B&B 't Heerenhuys, gelegen in het Meetjesland. Volgens Jacques overigens hét mooiste stukje van Vlaanderen. Je hebt er onder meer de knuppelpaden, Galloways, speelbossen, en het Drongengoedbos, ook wel de ‘Hoge Venen’ van Vlaanderen genoemd. Genoeg redenen voor Ben om eens polshoogte te gaan nemen!

Jacques is halftijds leerkracht van beroep, maar sinds anderhalf jaar runt hij daarbij ook met veel enthousiasme zijn B&B en ontvangt hij gasten van over heel de wereld. En uit de reacties van zijn gasten kunnen we afleiden dat hij dat zéér goed doet. Jacques zijn ‘open mind’ en gastvrije ingesteldheid zorgen ervoor dat iedereen zich hier thuis voelt, waar ze ook vandaan komen!

Eén van Jacques zijn andere grote passies is tuinieren, en dat is eraan te zien. De groene stadstuin aan zijn logies is met grote zorg aangelegd en een ware luxe om in te verblijven. Loop eens een rondje rond de 180 jaar oude beuk en kom helemaal tot rust.

Jacques is ook trotse ambassadeur van brouwerij Van Steenberge. De Gulden Draak, Augustijn, en de Piraat worden hier dan ook met regelmaat op tafel gezet. Maar opgepast: het zijn bieren met hoge gisting. Is Ben hier wel tegen opgewassen?

Meer logies uit ons aanbod? Klik hier voor een overzicht.


Tips uit de streek:

1. Landschapspark Drongengoed

Met zijn prachtige bossen - in totaal meer dan 500 hectare - is het Drongengoed de plaats bij uitstek voor wandelaars, fietsers en joggers. Je kan er in de buurt de Drongengoedbosroute wandelen, maar ook heeft het Drongengoed een fietsroute en zijn er diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes. Centraal in het landschapspark staat een 18de-eeuwse kloosterhoeve met landschapsinfocentrum en horecagelegenheid.

Locatie:
Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve
Bus 1, 9900 Eeklo

Contact:
E-mail: info@toerismemeetjesland.be
Telefoon: +32 93 77 86 00


2. Het nieuwe wandelnetwerk ‘Meetjeslandse bossen’

Op zaterdag 26 september werd het gloednieuwe wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen ingewandeld in het Landschapspark Drongengoed. Dit nieuwe wandelnetwerk verbindt Landschapspark Drongengoed met  Provinciaal Domein Het Leen en de Lembeekse Bossen. De kaart kan je bij de toeristische diensten of online kopen. Als kers op de taart krijg je er nog een leuk, gratis inspiratiegidsje bovenop.

Tegenwoordig wordt het uitstippelen van de perfecte wandelroute trouwens steeds makkelijker. Zo heeft het Meetjesland tegenwoordig zijn eigen online wandelrouteplanner. Haal die wandelschoenen dus al maar boven!


3. Vliegclub Ursel

In 1978 zagen enkele vliegenthousiasten de enorme mogelijkheden van het vliegveld in Ursel als start voor de oprichting van Vliegclub Ursel vzw. Ze wouden het vliegen voor iedereen mogelijk maken. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige vliegclub en erkende vliegschool voor motorvliegen. De opleidingen worden er verstrekt door gemotiveerde instructeurs met jarenlange ervaring in allerlei takken van het motorvliegen.

Locatie:
Urselseweg 183a
B-9910 Knesselare

Contact:
E-mail: info@ebul.be
Telefoon: 09/374.12.90


4. Brouwerij Van Steenberge

Paul Van Steenberge en Jef Versele zijn vandaag de dag de leiders van deze brouwerij in het Meetjesland. Met de intrede van Jef als zesde generatie is de toekomst van de brouwerij verzekerd. De regels van de traditionele brouwkunst werden tijdens een jarenlange opleiding aan Jef overgedragen. De passie en het brouwersbloed (“geboren als brouwer, sterven als brouwer”) zetten na zoveel decennia nog steeds de toon in de moderne brouwerij, bekend van o.a. de Gulden Draak, Augustijn en Piraat.

Locatie
Lindenlaan 25
B-9940 Ertvelde

Contact:
E-mail: info@vansteenberge.com
Telefoon: +32 9 344 50


 

Onze andere logies in het Meetjesland

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans