Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Beleef de koers in Roeselare
Reportage Beleef de koers in Roeselare

Iets moois maken uit een tragedie, dat is wat Lorenzo doet met zijn plan om voor het goede doel helemaal naar Santiago De Compostella te fietsen. Vlaanderen Vakantieland zorgde voor wat rust en inspiratie. We namen Lorenzo en kameraad Ricardo mee naar KOERS, museum van de wielersport, een echte wielerpiste en een gin-tasting.

Ontdek in de buurt

1. In het wiel van de koers
KOERS is niet zomaar een museum. Je leert er alles over de rijke geschiedenis van de fiets en alle facetten die van de koers een feest maken. Voor de bevoorrading kan je terecht in het gezellige KOERSkaffee. De wielerpiste Defraeye-Sercu is al bijna een eeuw een begrip in de wielerwereld. Je kan ze bezoeken met een gids en er ook zelf je eerste piste-ervaring opdoen. Helemaal ontspannen kan bij Viva Verne tijdens een interessante en vooral lekkere gin-tasting.

2. Natuur, bier en licht
Provinciedomein Sterrebos is een groene oase vlak bij de stad waar je rustig kan wandelen. Je kan er ook het kasteel van Rumbeke bewonderen en genieten van een hapje en een drankje. Over drankjes gesproken, het Bierkasteel is het bezoekerscentrum van brouwerij Van Honsebrouck in Izegem. Je vindt er ook het gelijknamige restaurant en een gezellige bruine kroeg. Muze’um L is een pareltje van hedendaagse belevingsarchitectuur met zonlicht als kunstwerk.

Roeselare

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.