LOGEREN PLUS

Beleef één van onze unieke arrangementen!

ONTDEK >
Ben Roelants herontdekt het plattelandsleven in B&B Kasteelhoeve De Tornaco
Reportage Ben Roelants herontdekt het plattelandsleven in B&B Kasteelhoeve De Tornaco

Ronny en Ivo waren eerst eigenaars van een modern varkensbedrijf. Ze waren klaar voor een nieuwe uitdaging en hebben met plezier 11 jaar geleden de kasteelhoeve omgetoverd tot de rustige B&B Kasteelhoeve ‘De Tornaco’. De twee sympathieke gastheren en vijf gezellige kamers geven je meteen een thuisgevoel.

De hartelijke gastheren beseffen dat hun sprookjesachtige hoeve ideaal gelegen is in de mooie streek Haspengouw. Ze raden je aan om zeker de omgeving te verkennen met behulp van de vele wandel- en fietsroutes. Maar ook voor ruiters zijn er ideale wandelwegen. Ronny vertelde ons dat Haspengouw bekend staat voor zijn mooie bloesemstreek in het voorjaar en de fruitstreek het hele jaar door dankzij de vele fruitboomgaarden. Kom dus zeker eens een kijkje nemen op de Bloesemfeesten in April en maak kennis met het Toscane van België.

Een verblijf boeken bij Kasteelhoeve De Tornaco? Klik hier voor meer informatie en prijzen.

TIPS UIT DE STREEK:

1. Huifkartochten 

Ronny en Ivo hebben indrukwekkende boerenpaarden die ze maar al te graag voor hun huifkar spannen. Tijdens de rit vertelt de gastheer wat meer over de omgeving en houdt halt aan enkele trekpleisters. Een mooi voorbeeld is het bekende kerkje in Borgloon. Sinds enkele jaren creëerde provincie Limburg kunstwerken in open ruimen in het heuvelachtige landschap. Leuke plaatsen om te stoppen met je gasten en een aperitief te drinken. Ze wanen zich meteen in het buitenland, gewoon door de adembenemende omgeving.

Contact:
E-mail: info@detornaco.be
Telefoon: +32 (0)12 67 26 00

Locatie:
Kasteelhoeve De Tornaco
Romeinse Kassei 5
Voort-Borgloon 3840

Prijs:
Er zijn heel wat mogelijkheden die u best met hen bespreekt. Prijzen op aanvraag.

2. Basiliek van Kortenbos

In Sint-Truiden, zo’n 11 km van Borgloon ligt de basiliek van Kortenbos. Het is een imposante kerk uit de 17de eeuw dat als bedevaartsoord dient. Ideaal als tussenstop van een lange wandeling, om even tot rust te komen terwijl je geniet van het verfijnde houtwerk binnenin. Tijdens de maand mei zijn er speciale vieringen en zegeningen, alsook een processie.

Contact:
www.parochiekortenbos.be

Locatie:
Basiliekstraat
Sint-Truiden 3800

Prijs:
Gratis

3. Antiekmarkt Tongeren

Tongeren is al meer dan 30 jaar één van de levendigste steden op zondagmorgen. Maar liefst meer dan 350 standhouders maken deel uit van de vroege ochtendmarkt. Deze markt is niet voor niets de grootste antiek-en brocantemarkt van de Benelux. Een heel pak toeristen komt vroeger zijn bed uit om een uniek stukje antiek of brocant te scoren. Na een hele voormiddag geslenter kan je een gezellig terrasje of smaakvol restaurant meepikken.

Locatie:
Elke zondag van het jaar van 7 tot 13 uur.
Leopoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, de Schiervelstraat, Clarissenstraat, Eburonenhal en 1ste verdieping parking Julianus 

4. Fruitvalleiwandeling

Tijdens deze wandeling ga je langs oude boomstamgaarden. Je komt voorbij de gerenoveerde en opnieuw actieve Stayenmolen, de beekvallei van de Molenbeek, de brouwerij en stokerij van Wilderen en het wachtbekken van Maasrode. Er zijn drie soorten routes: blauw 2,7 km, oranje 7 km en rood 11,3 km. De vertrekpunten zijn de achterkant van het station of aan de brouwerij van Wilderen. Stevige buggy's kunnen de kleinste lus volgen. In april is het landschap één grote bloesemzee, in het najaar ruikt de hele omgeving naar het rijpe fruit.

Contact:
E-mail: info.toerisme@sint-truiden.be
Telefoon: +32 (0)11 70 18 18
www.toerisme-sint-truiden.be

Locatie:
Vertrek: centrum Sint-Truiden

Prijs:
€ 1,00

5. Stoomstroopfabriek Borgloon

Ben je benieuwd hoe die lekkere stroop van tijdens je ontbijt wordt gemaakt? Ga dan zeker de fabriek in het dorp bezoeken! De oude stoomstroopfabriek is één van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop. Begin vorige eeuw was Borgloon dé bron van de stroopfabricatie.

De fabriek werd opgericht in 1878. In 1988 stopte ze met werken tot in 2005 de fabriek terug in handen kwam van het stadsbestuur van Borgloon. Vandaag de dag wordt er opnieuw op ambachtelijke wijze heerlijke loonse stroop geproduceerd. In 2007 won de fabriek de Monumentenstrijd op televisiezender Canvas.

Contact:
E-mail: toerisme@borgloon.be
Telefoon: +32 (0)12 67 36 53
www.borgloon.be

Locatie:
Stationsstraat 54
Borgloon 3840

Prijs:
Gratis rondleidingen elke maandag in april, mei en september om 15.00 u.
Vooraf reserveren via dienst Toerisme Borgloon.

6. Het Gallo Romeins museum

Leer over het verre verleden op een dynamische manier in een inspirerende omgeving. Het gebouw is eerder gesloten, maar heeft subtiele openingen die u een mooi uitzicht op de stad geven. Er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en andere activiteiten die u Tongeren leren kennen!

Contact:
www.galloromeinsmuseum.be/praktisch/toegangsprijzen

Locatie:
Kielenstraat 15
Tongeren 3700
Tel. +32 (0)12 67 03 30

Prijs:
Zie website

7. Indoor dagattractieland Saraland

Op amper een halfuurtje van Borgloon ligt het speelparadijs ‘Saraland’ in Houthalen-Helchteren. Er is een indoor zwem- en speelparadijs,  je kan er bowlen, minigolf spelen en nog veel meer. Onbeperkt spelen en genieten op een oppervlakte van 20.000 m²!

Locatie:
Molenheidestraat 31
Houthalen-Helchteren 3530

Contact:
info@saraland.be
+32 (0)11 52 10 48

Prijs:
http://www.saraland.be/nl

Meer logies in Haspengouw

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans