Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Ben Roelants maakt kennis met Botel Ophoven
Reportage Ben Roelants maakt kennis met Botel Ophoven

Vijf jaar lang hebben de vriendelijke uitbaters, Katy en Leo, dag in dag uit gewerkt aan hun droom... én met resultaat. Botel Ophoven is een schitterende uitvalsbasis om RivierPark Maasvallei te leren kennen, zowel op het land als op het water. Het tweede schip, naast het hotelschip, is uitgerust met een kookstudio en feest/vergaderzaal. Lekkere streekproducten zijn steevast terug te vinden in Katy haar lekkere gerechten en kookworkshops. Ook Ben mocht proeven en had de smaak voor de Limburgse wintergroente yacón al snel te pakken.

Botel Ophoven is een omgebouwd vrachtschip met een vaste ligplaats op één van de mooiste plekjes van Vlaanderen, Maasplas De Spaanjerd. Het Botel bevat 12 gastenhutten (9 standaard en 3 luxehutten), een kleine wellness, een (ontbijt)zaal, een loungebar en terrassen met een schitterend uitzicht op de Maasplas.  Het idee kwam er vanwege de grote passie voor watersport bij Leo. Ook Katy wou meestappen in dit avontuur, omdat zij ontzettend graag kookt. Ze kunnen in het botel allebei perfect combineren wat ze graag doen. Bij Botel Ophoven kan je verschillende types elektrische boten huren. Heb je zin om met de kano te varen of een dagje te vissen? Dat kan je ook regelen in het botel!

Meer logies uit ons aanbod? Klik hier voor een overzicht.

TIPS UIT DE STREEK:

1. Varen met een stilsloep

Geniet van het verre uitzicht van de Maasplassen, terwijl er een heerlijk windje door je haren gaat. Een stilsloep zorgt ervoor dat je het water rustig hoort kabbelen, zonder dat er een motor de rust verstoord. Van vieze uitlaatgassen is ook geen sprake bij deze elektrische sloep. Geniet van de vele vogels en andere dieren die je hoort en vooral van de Maasplassen zelf. Dit gebied is niet voor niets gedoopt tot het grootste aaneengesloten watersportgebied van Europa.

Locatie:
Maasdijk 1 bus 5
Ophoven – Kinrooi 3640

Prijzen:

1 uur: € 40,00
2 uur: € 65,00
3 uur: € 90,00
Per ochtend (van 9.00 u tot 12.00 u): € 80,00
Per middag (van 13.00 tot 17.00 u): € 120,00
Per dag (van 9.00 tot 17.00 u): € 150,00

Meer info:
http://stilsloep.be/
tel +32 89 41 85 92
GSM België +32 494 81 41 51

2. Winkelen in Maaseik
Op amper 6km ligt de stad Maaseik. Je kan er heerlijk vertoeven in de hippe winkels, grotere modeketens of kleine marktjes. Doorheen het jaar worden er vaak koopzondagen georganiseerd. Er zijn verschillende restaurants en bars, ideaal om een dagje shoppen in rust af te sluiten!

Contact:
089 819 290
toerisme.maaseik@maaseik.be

Locatie:
Toeristisch Onthaalcentrum Maaseik
Markt 45 
Maaseik 3680

3. Lokale aspergeboerderij

Natuurlijk mag een bezoek aan de lokale apergeboerderij niet ontbreken. Asperges zijn immers hét witte goud van Kinrooi. Er ligt zo’n 6 hectare asperges, goed voor 42.000 kg asperges. Het aspergebedrijf ligt tussen knooppunt 21 en 22 van het fietsroutenetwerk. Dit is zeker een tussenstop waard en profiteer van de verse asperges die je hier kan kopen. Vanaf 10 personen krijg je een leuke rondleiding die 2 à 3 uur duurt.

Contact:
+32 494 87 17 91
info@aspergeskinrooi.be

Locatie:
Henckens - Snijkers 
Leo en Carine 
Kessenicherweg 27
Kinrooi 3640

Meer logies in het Maasland

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans