LOGEREN PLUS

Beleef één van onze unieke arrangementen!

ONTDEK >
Ben Roelants op bezoek in Charmehotel 't Kruishof/LuXus
Reportage Ben Roelants op bezoek in Charmehotel 't Kruishof/LuXus

 

Zo’n 20 jaar geleden besloten Luc en Caroline om aan hun avontuur te beginnen. De charmante ouderlijke boerderij van Luc werd door hem eigenhandig verbouwd tot Charmehotel ´t Kruishof / LuXus. Met inmiddels maar liefst 17 kamers, een vergader- én feestzaal is de hobby van Caroline uitgegroeid tot veel meer dan zomaar twee fulltime jobs.

Caroline en Luc leggen hun hart en ziel in hun job. Ze doen er alles aan om hun gasten een thuisgevoel te bezorgen: zo wordt ook Ben goed in de watten gelegd. Caroline laat hem proeven van enkele ambachtelijke hoevekazen, zoals de heerlijke bio-kaas met basilicum. Ze trekt er namelijk regelmatig op uit, om zo de allerbeste streekproducten in te kopen. Dit is iets wat haar gasten zeker en vast waarderen, en ze hebben hierdoor werkelijk een ontbijtbuffet om U tegen zeggen!

Met de Noordzee op slechts een boogscheut afstand (800 meter!) heb je altijd wel iets om handen, maar Caroline adviseert je toch om zeker een bezoekje aan Domein Raversyde te brengen. De middeleeuwse vissershuisjes op het domein werden in het jaar 2000 heropgebouwd door Engelse vaklui. Tot overmaat van ramp werd één van deze werkmannen, die overigens logeerden in ’t Kruishof, ziek. Maar toen besloot gastheer Luc gewoon de daken mee op te klimmen om hen te helpen, als dat geen toonbeeld van gastvrijheid is!

Een verblijf boeken bij Charmehotel 't Kruishof? Klik hier voor meer informatie en prijzen.


Tips in de buurt van Hotel ’t Kruishof:

 1. Vistrap

Ga voor verser dan vers en neem een kijkje bij deze openlucht-vismarkt in Oostende. Je kan er al van 's morgens vroeg dagverse Noordzeevis en Oostendse grijze garnalen aan de haak slaan. Hun uitgebreide aanbod doet de visliefhebbers onder ons gegarandeerd watertanden...

De Vistrap is dagelijks geopend, behalve op Kerstdag, Nieuwjaar en wanneer er storm op zee is geweest.

Locatie
Visserskaai
Oostende 8400

Contact
E-mail: info@toerisme-oostende.be


2. Provinciedomein Raversyde

Verbaas je over de schoonheid en rust die je overvalt op het natuurgebied domein Raversyde. Je kan er in Atlantikwall door twee wereldoorlogen heen wandelen, doorheen loopgraven en bunkers. In Anno 1465 beleef je de middeleeuwse vissersnederzettingen Walraversijde. Ten slotte heb je er het prachtige natuurpar, een stukje natuurgebied vlakbij de zee. Hier kan je pas echt uitwaaien en alles laten bezinken.

Locatie:
Nieuwpoortsesteenweg 636
B-8400 Oostende

Contact:
Telefoon: 00 32 (0)59 70 22 85
E-mail: info@raversyde.be


3. Marvin Gaye Midnight Love Tour

Marvin Gaye komt in 1981 per boot in Oostende aan. Hij wilt zijn sterrenbestaan in de VS ontvluchten en hier vindt hij precies de rust die hij nodig heeft. Hij leeft er een tijdje bij een Vlaams gezin en ontmoet diverse Oostendenaars tijdens zijn verblijf.

Ontdek alles over Marvin Gaye’s ervaringen in onze geliefde kuststad op een audiovisuele ontdekkingstocht door Oostende. Hier kom je aan de hand van een iPod-audiogids onder andere te weten hoe de monsterhit sexual healing tot stand kwam.

Contact/Reserveren:
Telefoon: +32 59 70 11 99
E-mail: info@visitoostende.be

Locatie:
Monacoplein 2
Oostende 8400
+32 59 70 11 99
Toon op kaart

Prijs:
€5


4. De Kustpas

Aan de Vlaamse Kust vind je een ontzettend ruim aanbod aan leuke attracties. Profiteer mee van de talloze voordelen die de Kustpas je biedt: samen goed voor een voordeel van maar liefst 300 euro! Zo kan je hem inzetten voor kortingen in Sunparks, Sea Life, het Serpentarium, Plopsaland De Panne, en nog véél meer! Je kan hem gratis downloaden op www.kustpas.be.


Meer leuke logies aan de Kust

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans