Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
De rijke geschiedenis van Mechelen
Reportage De rijke geschiedenis van Mechelen

De Oppas van Iedereen Beroemd past op de kinderen, zo kunnen Tim en Mieke op citytrip naar Mechelen. Ze worden helemaal stil in Kazerne Dossin, genieten van hippe hapjes in De Vleeshalle en verwonderen zich in Museum Hof van Busleyden.

Ontdek in de buurt

1. Historisch en culinair Mechelen
Kazerne Dossin is in de eerste plaats een museum over de vervolging van Joden en zigeuners in België tijdens de tweede wereldoorlog. Maar het museum laat je ook stil staan bij de mechanismes en gevolgen van massageweld. Voor culinaire hoogstandjes kan je terecht in De Vleeshalle. Twaalf standhouders en een pop-up toveren er elke dag pareltjes op je bord. Museum Hof van Busleyden is een prachtig renaissance stadspaleis. Je stapt er in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Gouden kubussen met leuke, interessante en afwisselende opdrachten vormen de rode draad van het familieparcours waardoor het museum een aanrader is voor groot en klein.

2. Bourgondische hoogstandjes
Het rijke Bourgondische verleden van Mechelen kan je uitgebreid ontdekken met de handige wandelbrochure “In de Voetsporen van Margareta”. Deze bloeitijd liet veel sporen na in de stad die je vandaag nog steeds kan ontdekken: paleizen, kerken, houten gevels en rijk versierde gildehuizen. Een bezoek aan Mechelen is niet compleet zonder de beklimming van de 97m hoge Sint-Romboutstoren. De skywalk op de top geeft je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Maar ook de beklimming zelf is dankzij de bezoekersgids een ontdekkingstocht voor jong en oud.

Mechelen

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.