Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Fruit en ander lekkers in Borgloon
Reportage Fruit en ander lekkers in Borgloon

Erik en Greet ontdekken dat er dicht bij huis ook heel wat te beleven valt. Een rondleiding in de Stroopfabriek is het startpunt van hun dagje uit. Maar ook lekker eten, natuur, kunst en geschiedenis staat op het programma in Borgloon.

Ontdek in de buurt

1. Bezoek de Stroopfabriek
De gerestaureerde Stroopfabriek in Borgloon is een van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop. In het gloednieuwe belevingscentrum kom je alles te weten over het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan. Op de site vind je ook bistro de Smaakfabriek, waar de chef creatief tovert met streekproducten.  Een korte maar mooie wandeling brengt je naar Abdij Mariënhof die al sinds 1438 bestaat. En als je daar bent, ga dan meteen het kunstwerk Untitled #158 bewonderen en een stukje taart eten bij Vallei van Colen

2. Op reis door de geschiedenis
Ontdek de prachtige kluissite en de omliggende landschappen in Hoeselt met de audiovisuele kluizenaarstocht. Via de gratis app download je de kluizenaar, druide, sages en legenden. Voor de fans van historische gebouwen, mag een bezoek aan Sint-Truiden niet ontbreken. Met de Trudopas kan je maar liefst zeven monumenten bezoeken met één toegangscode. Teseum is een nieuwe museumsite aan de basiliek van Tongeren. Speel mee in het verhaal van de religieuze kunstschat of ontdek de geheimen van de archeologische ondergrond.

Borgloon

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.