Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Genieten van de rust in Diksmuide
Reportage Genieten van de rust in Diksmuide

Wat valt er nog te ontdekken in je eigen streek? Inge en Emely nemen de proef op de som in Diksmuide. Ze gaan vogels spotten in een uniek natuurgebied, genieten van culinaire hoogstandjes en dompelen zich onder in de fascinerende geschiedenis van het lokale bier.

Ontdek in de buurt

1. Zeldzame vogels en bieren
Natuurgebied De Blankaart is een veilige haven voor heel wat zeldzame vogels. Vogelspotten  kan in alle rust vanuit de kijkhut. Maar je kan ook gaan voor een stevige wandeling langs de Blankaartwandelroute of een tochtje met de fluisterboot. Meer informatie over de fauna, flora en geschiedenis vind je in Bezoekerscentrum De Blankaart. Chef Frans Saint Germain tovert culinaire pareltjes op de gezellige tafeltjes van restaurant Père et Mère. Bij brouwerij De Dolle Brouwers slagen ze er als geen ander in om traditie te combineren met innovatie.

2. Fiets door de geschiedenis
Het gezellige centrum van Diksmuide kent een boeiend verleden. Via het wandelcircuit De Stadslink ontdek je de meest pittoreske hoekjes. Diksmuide is ook de ideale toegangspoort voor wie met de fiets de Westhoek wil verkennen. In 1946 werd de eerste IJzertoren vernietigd tijdens een aanslag. Uit de ruïnes verrees in 1965 een nieuwe toren die sinds enkele jaren plaats biedt aan het Museum aan de IJzer. “Nooit meer oorlog!”, dat is de sterke boodschap die je hier meekrijgt. 

Diksmuide

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.