Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Liefde en 't liefken in het Meetjesland
Reportage Liefde en 't liefken in het Meetjesland

’t Liefken voor Altijd brengt de troeven van het Meetjesland samen in een wondermooi toeristisch project. Dirk en Evelyne gaan een kijkje nemen langs De Lieve, het oudste kanaal van Europa. Ze dompelen zich ook onder in de geschiedenis en de culinaire troeven van de streek.

Ontdek in de buurt

1. Langs het oudste kanaal van Europa
In Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve kan je terecht voor alle toeristische informatie over het wondermooie Meetjesland. Je komt er ook alles te weten over de lange geschiedenis van het leven op deze boerderij en met haar talrijke evenementen is het een bruisend hart om je streekverkenning te starten. In het centrum van Eeklo kan je heerlijk en lokaal tafelen bij La Maryse. ’t Liefke voor Altijd brengt de geschiedenis van het oudste kanaal van Europa samen met heerlijke fiets- en wandeltochten door de natuur. Voor een drankje kan je even pauze nemen in ’t Oud Liefken.

2. Veelzijdig Meetjesland
Rustige landelijke wegen, pittoreske dorpjes en een vlak landschap maken van het Meetjesland een fietsparadijs. Met honderden kilometers aan uitgewerkte fietsroutes geraak je hier niet snel uitgebold. Je zou denken dat de stoomtrein tot het verleden behoort, maar niet in het Stoomcentrum in Maldegem. In de tuinen van Adegem kan je maar liefst vier verschillende tuinen bezoeken: een romantische Franse tuin, een Engelse landschapstuin, een exotentuin en een Japanse tuin. Op dezelfde site maak je kennis met de Tweede Wereldoorlog zoals die in het Meetjesland beleefd werd in het Canada Poland Museum.

Meetjesland

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.