Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Op de tandem naar Tildonk
Reportage Op de tandem naar Tildonk

Terwijl De Oppas van Iedereen Beroemd zich ontfermt over hun kinderen, trekken John-Paul en Leen naar Vlaams-Brabant. Ze vertrekken vanuit Fietspunt Leuven met de tandem naar Tildonk. Daar bezoeken ze het Belevingscentrum ’14-’18 en genieten van een gebakje bij brasserie Engelenburcht.

Ontdek in de buurt

1. Beleef de Eerste Wereldoorlog
Vlakbij het Leuvense station kan je terecht bij Fietspunt om allerlei soorten fietsen te huren. De streek laat zich dan ook perfect ontdekken op de fiets. Het jaagpad langs de vaart is grotendeels autovrij en brengt je door het groen naar Tildonk. Het Belevingscentrum ’14-’18 is gehuisvest in het voormalige Ursulinenklooster. Je beleeft er de Eerste Wereldoorlog door de ogen van de bewoners van het klooster en de omgeving. De kloostertuin werd omgetoverd tot een stiltetuin en is ook de locatie voor de unieke openluchttentoonstelling ‘Door de lens van de bezetter’. Voor een hapje en een drankje kan je ter plaatse terecht in brasserie Engelenburcht.

2. Brouwerijen, geschiedenis en unieke bomen
Hof ten Dormaal is een levendige hoevebrouwerij en landbouwbedrijf dat het gros van de ingrediënten voor hun bier zelf produceert. Fietsende bierliefhebbers komen ook aan hun trekken langs de Brouwersroute. In Haacht kan je de antitankgracht bezoeken, die in 1939 gebouwd werd als onderdeel van de verdedigingslinie tegen de Duitsers. Vlakbij in Heerlyckheid Van Roost vind je een geweldig speelterrein voor kinderen. Deze voormalige kasteelsite werd ingericht als buurtpark. Wie van bomen en planten houdt, kan in het Arboretum van Wespelaar genieten van de prachtige collectie uit de hele wereld.

Tildonk

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.