Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Parelwitte stranden en glaskunst in Lommel
Reportage Parelwitte stranden en glaskunst in Lommel

Cris en haar zus kunnen er dankzij De Oppas van Iedereen Beroemd even tussenuit voor een welverdiend dagje Lommel. Ze wandelen op het zand van de Sahara, genieten van een Limburgse vlaai en worden echte glaskunstenaars.

Ontdek in de buurt

1. Moet er nog zand zijn?
De Lommelse Sahara geeft je het gevoel van echt in de woestijn te zijn maar je kan er ook genieten van tropische stranden en avontuurlijke bossen. Vanop de dertig meter hoge uitkijktoren kan je eindeloos uitkijken over de streek. Maar Lommel heeft nog heel wat meer te bieden dan enkel natuurschoon. In het gezellige centrum van Lommel kan je bij ’t Onderwerp de echte Sahara-taart proeven. Op amper twee minuten wandelen, vind je het GlazenHuis. Daar kan je de mooiste glaskunst gaan bewonderen. In het glasatelier woon je een demonstratie bij of ga je zelf aan de slag tijdens een cursus of workshop.

2. Muziek, ezels en waterpret
Het Klankenbos is een unieke collectie klankkunst in openlucht. Experimenteren met klank is trouwens niet enkel weggelegd voor gerenommeerde kunstenaars. Musica inspireert iedereen om bewuste en avontuurlijke om te gaan met klank en muziek. Experimenteer je liever met subtropische water-attracties, dan is een dagje Center Parcs Vossemeren een garantie op plezier voor het hele gezin. Mag het wat kalmer, dan kan je genieten van een ezelwandeling en een ambachtelijk ijsje bij ’t Ezelsbrugske.

 

Lommel

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.