Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Verrassende natuur in Berlare
Reportage Verrassende natuur in Berlare

Terwijl Tine van Iedereen Beroemd op hun kinderen past, ontdekken Jens en Kim de natuurpracht van Berlare. Ze maken een prachtige natuurwandeling van het Riekend Rustpunt tot aan de Eendekooi, varen op het Donkmeer en sluiten hun dag af met een gezellig diner.

Ontdek in de buurt

1. Rond en op het Donkmeer
Het Riekend Rustpunt is het kleinste museum van Oost-Vlaanderen en behandelt de verrassend boeiende geschiedenis van de mesthandel. Ontstaan ten gevolge van turfwinning is Berlarebroek vandaag een prachtig natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. De Eendenkooi is een openluchtmuseum over de vernuftige traditionele eendenvangst en er valt nog heel wat meer te beleven.  In de Onthaalpoort Donkmeer  kom je alles te weten over de natuur en geschiedenis van Berlare. Naast de overheerlijke paling kan je bij restaurant/brasserie Elvira ook terecht voor andere gastronomische hoogstandjes.

2. Bootjes, jenever en eindeloos wandelen
Op het Donkmeer kan je gebruik maken van de overzetboot. Maar je kan ook zelf vrij gaan varen met een milieuvriendelijke motorboot, kano, roeiboot, waterfiets of zelfs Stand Up Paddle Boarden. Mag het iets sterker zijn dan water, dan is een bezoekje aan Graanstokerij Rubens een aanrader. Ontdek ook het wandelnetwerk Kalkense Meren Donkmeer, dit omvat maar liefst 165km groene rust in de buurt van de Schelde.

Berlare

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.