Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Verwondering in Oudenaarde
Reportage Verwondering in Oudenaarde

De Oppas van Iedereen Beroemd brengt een dagje door met de zieke Anaïs. Zo kan mama Marijke samen met een vriendin op ontdekking in de buurt van Oudenaarde. Ze bezoeken het MOU, genieten van een prachtige wandeling in Ename en gaan op de thee in Huis Beaucarne.

Ontdek in de buurt

1. De levende geschiedenis van Oudenaarde
Het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, kortweg MOU, vind je in één van de mooiste stadhuizen van het land. Het MOU brengt duizend jaar geschiedenis tot leven via interactieve media en historische stukken. Je kan er ook 15 originele wandtapijten en een uitzonderlijke zilvercollectie bewonderen. Op slechts enkele kilometers van Oudenaarde duik je de pure natuur in met een wandeling in bos t’Ename. In het charmante dorpje Ename moet je zeker ook eens langs gaan bij Huis Beaucarne. Al sinds de 18e eeuw is dit huis in handen is van dezelfde familie. De jongste generatie ontvangt je voor een rondleiding, lunch of ‘afternoon tea’.   

2. Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen
Met maar liefst 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden, mogen de Vlaamse Ardennen zich terecht een Wandelwalhalla noemen. Dankzij de knooppunten stel je makkelijk je eigen route samen maar je kan ook één van de vele kant-en-klare wandelroutes volgen. Als je liever de stad in trekt, valt er in Oudenaarde steeds iets te beleven. Een balletje slaan in de binnenstad kan met City Golf. Bij Brouwerij Liefmans kom je alles te weten over de oude brouwerij en kan je uiteraard ook uitgebreid proeven.

Oudenaarde

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.