Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Waar raakt de lucht het water?
Reportage Waar raakt de lucht het water?

In het Scheldeland geniet je van de stille waters. Je kan er prachtig wandelen, rust opzoeken of lekker uitwaaien tijdens een boottocht. Culinair valt er ook te genieten: asperges, paling in ’t Groen en een frisse Duvel staan bijna overal op de kaart. Hingene, een deelgemeente van Bornem, bevindt zich in deze fantastische regio en heeft zo haar eigen troeven.

Tips voor trips in de omgeving:

  • Bezoek het Kasteeldomein d’Ursel. Via de monumentale poorten betreed je een oase van rust. Kom picknicken met zicht op het kasteel of speel op de uitgestrekte grasvelden. Wandelpaden leiden je langs waterpartijen en door oude dreven en met wat geluk zie je onderweg een eekhoorn, een roofvogel of een ree.
  • Ontdek het Paviljoen De Notelaer van de familie d’Ursel. De adellijke familie kwam er regelmatig om te dineren of om gasten te ontvangen en feesten te geven.  Aan de buitenkant is het versierd met fraaie reliëfs boven de ramen. Binnen waan je je terug in de tijd met het prachtige ronde salon, parketvloer en schilderingen uit de 18de eeuw. Proef er zeker ook een stukje Notelaeretaart; op basis van cacao, kaneel en nootjes. Een absolute aanrader!
  • Geniet van de natuurlijke geluiden van fauna en flora tijdens een wandeling in het stiltegebied van Hingene. Je hoort er de vogels en het geruis van de bomen.

Activiteiten in overvloed, dus waarom zou je niet een weekendje of midweek in de buurt blijven logeren?

Vakantiewoning Het Atelier van Antonine ligt in het voormalige domein van de hertogen d’Ursel in Hingene. Lang geleden was het een schildersatelier van de hertogin. Intussen kreeg het een nieuw leven als luxueuze vakantiewoning voor 8 personen. Er zijn 4 slaapkamers, 3 badkamers en een ruime lichtrijke keuken met living. Vanuit het salon heb je door de grote ramen een prachtig uitzicht op het omliggende park. Tijdens de winter kan je zelfs het kasteel zien liggen.

Hingene

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans