Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Het coronavirus: kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland?

Op deze pagina helpen we je graag een antwoord te vinden op de meest gestelde vragen rond logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens de coronacrisis.

Update 27/3/2020 – 20.25 uur

Kan ik nog gaan logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens de coronacrisis?
Ja, maar alleen in een hotel. Hotels mogen nog openblijven om te beantwoorden aan de vraag voor overnachtingsmogelijkheden voor essentiële reizen. Uiteraard moeten de nieuwe maatregelen en de regels rond ‘social distancing’ gerespecteerd en gegarandeerd worden. Andere recreatieve en toeristische logies (B&B's, vakantiewoningen, campings, vakantieparken, ...) moeten verplicht sluiten.

Ook het bijhorend restaurant, de bar, de gemeenschappelijke ontbijtruimte of bar, vergaderzalen en alle andere gemeenschappelijke zalen en recreatieve ruimtes in het hotel moeten sluiten. Ontbijt voor de gasten op de kamer wordt wel toegestaan, net als het aanbieden van roomservice voor andere maaltijden.

Ik heb een vakantie geboekt in Vlaanderen Vakantieland. Omwille van het coronavirus wens ik niet te gaan logeren. Kan ik mijn boeking annuleren of verplaatsen?
Je contacteert hiervoor het logies waar je hebt gereserveerd. Elk logies bepaalt in hoeverre zij hun annulatievoorwaarden toepassen of niet. Heeft het logies geen annulatievoorwaarden? Dan gelden de algemene voorwaarden van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. In overleg met de uitbater kan je proberen tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Ik heb een weekendje weg gepland met vrienden. Kan ik dit nog doen?
Neen, dat kan niet meer. Er geldt een samenscholingsverbod van 18 maart (12 uur) tot 19 april. Enkel een gezin dat onder hetzelfde dak woont - of bij uitbreiding dichte familie zoals je broer of zus - mag samen activiteiten zoals een wandeling ondernemen. Daar mag slechts één persoon van buitenaf (“familie + 1”) bij. Een groep vrienden of vriendinnen mag er dus niet meer samen op uit trekken: niet voor een dagactiviteit zoals een wandeling, niet voor een weekendje weg.

Mijn Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque vervalt binnenkort. Door het coronavirus kan ik mijn cheque echter niet tijdig gebruiken. Wat doe ik?
Als je Logeren in Vlaanderen Vakantiecheques bezit die binnenkort gaan vervallen, neem je contact op met Logeren in Vlaanderen vzw (per mail info@logereninvlaanderen.be of telefonisch op 016 28 60 35) en bezorg je ons de code(s) van jouw Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque.
Heb je nog geen verblijf geboekt met de Vakantiecheque? Dan verlengen wij de geldigheidsduur van jouw Vakantiecheque met 6 maanden. Per mail ontvang je jouw aangepaste Vakantiecheque(s).
Heb je reeds een verblijf geboekt? Dan kijken wij na of de cheques reeds zijn geïnd door het logies en bekijken wij samen met de logiesuitbater wat de mogelijkheden zijn om toch nog van jouw Vakantiecheque te kunnen genieten op een later tijdstip.

Ik wens een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque te kopen tijdens de coronacrisis. Hoe lang is deze cheque geldig?
De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque is 18 maanden geldig en niet verlengbaar. Als je nu een Vakantiecheque koopt, heeft de ontvanger tot september 2021 tijd om van de cheque te genieten. Enkel cheques die binnenkort vervallen en die niet gebruikt kunnen worden door de coronacrisis kunnen uitzonderlijk worden verlengd. Hiervoor neem je contact op met Logeren in Vlaanderen vzw (per mail info@logereninvlaanderen.be of telefonisch op 016 28 60 35).

Waar moet ik nog op letten?
Volg altijd en overal de hygiënemaatregelen op basis van de geformuleerde adviezen:

  • Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep.
  • Vermijd handen geven.
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in een gesloten vuilnisbak. Heb je geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn.
  • Raak je gezicht niet aan met je handen.

Voor meer informatie over het virus en de maatregelen die de overheid genomen heeft, surf naar www.info-coronavirus.be.

Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden?
Aarzel dan niet en contacteer ons via info@logereninvlaanderen.be of telefonisch op 016 28 60 35.

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans