Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Het coronavirus: kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland?

Op deze pagina helpen we je graag een antwoord te vinden op de meest gestelde vragen rond logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens de coronacrisis.

Update 20/5/2020 – 18.15 uur

Kan ik nog gaan logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens de coronacrisis?
Ja, maar alleen in een hotel.  Alleen hotels en aparthotels mogen nog openblijven om te beantwoorden aan de vraag voor overnachtingsmogelijkheden voor essentiële reizen. Uiteraard moeten de nieuwe maatregelen en de regels rond ‘social distancing’ gerespecteerd en gegarandeerd worden. Andere recreatieve en toeristische logies (B&B's, vakantiewoningen, campings, vakantieparken, ...) moeten verplicht sluiten tot 8 juni.

Ook het bijhorend restaurant, de bar, de gemeenschappelijke ontbijtruimte of bar, vergaderzalen en alle andere gemeenschappelijke zalen en recreatieve ruimtes in het hotel moeten sluiten. Ontbijt voor de gasten op de kamer wordt wel toegestaan, net als het aanbieden van roomservice voor andere maaltijden.

Ik heb een vakantie geboekt in Vlaanderen Vakantieland. Omwille van het coronavirus wens ik niet te gaan logeren. Kan ik mijn boeking annuleren of verplaatsen?
Je contacteert hiervoor het logies waar je hebt gereserveerd. Elk logies bepaalt in hoeverre zij hun annulatievoorwaarden toepassen of niet. Heeft het logies geen annulatievoorwaarden? Dan gelden de algemene voorwaarden van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. In overleg met de uitbater kan je proberen tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Ik heb een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque die vervalt in de periode 12 maart 2020 tot en met 31 augustus 2020. Met deze Vakantiecheque heb ik nog geen verblijf in Vlaanderen Vakantieland geboekt. Door het coronavirus en de richtlijnen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan ik mijn cheque echter niet tijdig gebruiken. Wat gebeurt er met mijn Vakantiecheque?
De geldigheid van de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque, die vervalt in de periode 12 maart 2020 tot en met 31 augustus 2020 én die nog niet werd geïnd door een logiesuitbater, werd automatisch met 12 maanden verlengd. Zelf hoef je dus niets te doen, behalve een jaar extra bij de vervaldatum te tellen. Vervalt jouw Vakantiecheque bv. op 30 mei 2020? Dan is de geldigheid van deze Vakantiecheque automatisch verlengd tot en met 30 mei 2021. Ook onze logiesuitbaters zijn op de hoogte van deze automatische verlenging.

Ik heb reeds een boeking gemaakt met mijn Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque, die vervalt in de periode 12 maart tot en met 31 augustus 2020. Door het coronavirus wil ik mijn boeking annuleren. Kan ik mijn Vakantiecheques later nog gebruiken?
Als je jouw boeking wenst te annuleren, maar niet weet of de logiesuitbater reeds jouw Vakantiecheque(s) heeft geïnd, dan neem je best contact op met Logeren in Vlaanderen vzw (per mail info@logereninvlaanderen.be of telefonisch op 016 28 60 35). Wij kijken dan na of jouw Vakantiecheque(s) reeds zijn geïnd door de uitbater of niet:

  • Heeft de uitbater jouw Vakantiecheques nog niet geïnd? Dan is de geldigheid van de cheques met 1 jaar verlengd. Wij bevestigen dan de verlengde geldigheid van jouw Vakantiecheques.
  • Heeft de uitbater jouw Vakantiecheques wél al geïnd? Dan bekijken wij samen met de logiesuitbater wat de mogelijkheden zijn om toch nog van jouw Vakantiecheque te kunnen genieten op een later tijdstip.

Wat met mijn Vakantiecheque die vervalt na 31 augustus 2020?
Dan kan je nu al een verblijf boeken voor een periode na de vervaldatum van jouw Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque. Met Vakantiecheque(s) die bv. 15 september 2020 vervallen, kan je een verblijf boeken tijdens bv. de kerstvakantie 2020. Bij jouw boeking informeer je de logiesuitbater over jouw Vakantiecheque(s) die binnenkort vervallen. Het is belangrijk dat de uitbater de code(s) van de cheque(s) vóór de vervaldatum van de cheque ontvangt, zodat de uitbater de cheque voor de vervaldatum kan innen. Het bedrag van de Vakantiecheque kan dan worden beschouwd als een soort voorschot.
Veilig reizen is echter een prioriteit voor Logeren in Vlaanderen vzw. Afhankelijk van de evolutie van het coronavirus en de gestelde maatregelen vanuit de overheid kan de geldigheid van Logeren in Vlaanderen Vakantiecheques, die vervallen na 31 augustus 2020 én die nog niet geïnd zijn door de logiesuitbater, ook nog worden verlengd. Dit communiceren we dan ook op deze pagina.

Ik wens een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque te kopen tijdens de coronacrisis. Hoe lang is deze cheque geldig?
De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque is 18 maanden geldig en niet verlengbaar. Als je nu een Vakantiecheque koopt, heeft de ontvanger tot november 2021 tijd om van de cheque te genieten.
Enkel cheques die vervallen in de periode 12 maart 2020 en 30 augustus 2020 én die nog niet zijn geïnd door een logiesuitbater zijn uitzonderlijk met 12 maanden verlengd.

Waar moet ik nog op letten?
Volg altijd en overal de hygiënemaatregelen op basis van de geformuleerde adviezen:

  • Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep.
  • Vermijd handen geven.
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje en gooi dit onmiddellijk in een gesloten vuilnisbak. Heb je geen zakdoek, hoest of nies dan in de binnenkant van je elleboog.
  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn.
  • Raak je gezicht niet aan met je handen.

Voor meer informatie over het virus en de maatregelen die de overheid genomen heeft, surf naar www.info-coronavirus.be.

Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden?
Aarzel dan niet en contacteer ons via info@logereninvlaanderen.be of telefonisch op 016 28 60 35.

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.