Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
10 Tips voor een onvergetelijke kampeervakantie
Special 10 Tips voor een onvergetelijke kampeervakantie

Staat vakantie voor jou ook gelijk aan buiten zijn? Dan is kamperen de oplossing voor een rustgevende of actieve vakantie. Of je er nu op uittrekt met een lichtgewicht trekkerstentje, een comfortabele caravan of zelfs helemaal zonder eigen kampeermateriaal, er is vast een perfecte camping voor jou. 

In het hoge Noorden ... van Vlaanderen

De uitgestrekte bossen, meren en rivieren maken van de Kempen een kampeerparadijs voor jong en oud. Camping Berkenstrand is een kindvriendelijke camping die langs alle kanten omringd is door water en groen. Honden zijn er welkom en vissers kunnen er hun lijnen uitwerpen. Tot rust komen doe je op Camping Houtum midden in de natuur van Kasterlee. Je kan er terecht met je eigen tent, caravan of mobilhome, of in één van de gezellige chalets. Mag het eens wat anders zijn, dan kan je kamperen in een echte tipi bij Landgoed Omorika. Aan luxe moet je in elk geval niet inboeten want elke tent heeft elektriciteit en echte bedden.

In het hoge Noorden ... van Vlaanderen

Camping in 't Groen

Het Waasland staat bekend voor zijn natuurgebieden en de mooie wandel- en fietsroutes. Al dat moois ligt binnen handbereik op Camping De Vlasaard. Er zijn huurchalets en -caravans, maar je kan er ook terecht met je eigen tent of caravan. Voor jong en oud zijn er tal van speeltuinen, een zwembad, sportvelden, ... In de Leiestreek is het heerlijk rustig kamperen bij Camping Groeneveld.  Naast ruime kampeerplaatsen kan je er ook een gezellige hut huren voor 2 of 4 personen.

Camping in 't Groen

Go West

Aan de kust kan je logeren in de moderne chalets van Eureka Bloemenduin Koksijde. Dit park ligt midden in de duinen op wandelafstand van het centrum en de zee. Iets meer het binnenland in vind je bij Het Betere Boerenbed / Hoeve Den Overdraght glamping accommodatie. Je logeert er op een werkende boerderij, waar zelfs kan zwemmen in een groot “boerenzwembad”. Hier staat genieten centraal en de streek leent zich uitstekend tot fijne daguitstappen. Kamperen in stijl kan ook vlakbij Brugge bij Le Plat Pays Yurt. Een Yurt is een traditionele ruime ronde tent en deze exemplaren zijn stijlvol ingericht en voorzien van alle comfort. 

Go West

Kampeerpareltjes in Vlaams-Brabant

In de Getevallei, vlakbij het centrum van Tienen vind je minicamping De Mulkerij. Je kan op deze voormalige boerderij terecht met de tent, kampeerauto of caravan, er staan ook twee mobiele trekkershutjes. 
Zelfs vlakbij de hoofdstad kan je kamperen. Op Camping Druivenland in Overijse waan je je in de Ardennen hoewel je maar een tiental kilometer van Brussel en Leuven bent. Deze camping biedt ruime plaatsen voor tenten en caravans, en er is ook een trekkershut te huur.

Kampeerpareltjes in Vlaams-Brabant
Wil je nog meer kampeerinspiratie?
Ontdek nog meer unieke kampeerplekken!