Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
5 maal duurzaam op vakantie!
Special 5 maal duurzaam op vakantie!

Vlaanderen is prachtig en we willen natuurlijk dat al dat moois bewaard blijft. Dat kan alleen als we op een duurzame manier op vakantie gaan. En dat duurzaam minstens even leuk, gezellig, lekker en luxueus kan zijn, bewijzen deze vijf logies. 

Duurzame B&B in de Kempen

In het groene hart van de Antwerpse Kempen, Mol, vind je Molmento. Deze B&B telt 4 comfortabele kamers in een duurzame nieuwbouwwoning. Voor de woning kozen de uitbaters Kristien en Peter bewust voor duurzame en energiezuinige oplossingen. Zij streven naar een energie-neutrale B&B. Daarom plaatsten zij 60 zonnepanelen, een doorgedreven isolatie en een ventilatiemechanisme met waterrecuperatie. Daarnaast vind je aan het ontbijt en in jouw kamer amper wegwerpverpakkingen. Kristien en Peter kopen bewust zo veel mogelijk producten in een verpakkingsvrije winkel.


 

Duurzame B&B in de Kempen

Vakantiewoning met zelfgemaakte sauna

Tot rust komen in een duurzame sauna? Dat kan bij De Borgerij in Geetbets. De sauna van deze vakantiewoning voor 16 personen werd door de uitbaters Greet en Bert immers zelf gebouwd met hout uit de tuin. Ook aan de ecologische zwemvijver of in de relaxruimte kom je na een fiets- en wandeltocht helemaal tot rust.

 

Vakantiewoning met zelfgemaakte sauna

(H)eerlijke maaltijden in Haspengouw

Het Zoete Zijn is centraal gelegen in Haspengouw, in het hart van de bloesem-en fruitstreek. Deze B&B is een gerenoveerde hoeve uit 1856 met 8 stijlvolle gastenkamers. Na jouw ontdekkingstocht te voet of met de fiets verwennen Ferdinand en Carina je graag met een heerlijk diner met verse seizoensgebonden streekproducten en vergeten groenten.

(H)eerlijke maaltijden in Haspengouw

Logeren op de bioboerderij

Logeren op een biodynamische boerderij? Dat kan bij De Kollebloem in Herzele. Je overnacht er in een comfortabele vakantiewoning voor 4 personen of in een van de 2 gastenkamers. Tijdens jouw verblijf dompel je jezelf met het bio belevingspakket helemaal onder in de boerderij: in de keuken ga je aan de slag met het beste uit het biodynamische aanbod. Aan de boerderij is ook een hoevewinkel verbonden waar je producten recht van het veld terugvindt. Ideaal om verse groenten mee naar huis te nemen na jouw verblijf!

Logeren op de bioboerderij

Duurzame vakantie aan zee

Op zoek naar een duurzaam logeeradresje? Dan vergemakkelijkt Green Key jouw keuze! Green Key is het internationale ecolabel voor toerisme en vrijetijdsbesteding. Green Key uitbaters gaan voluit voor een duurzame wereld. Een van die Green Key uitbaters is Vayamundo, een gezellige vakantieclub voor de hele familie in Oostende. Je verblijft er in een van de 129 kamers of 256 appartementen en studio’s met zeezicht.  Bij Vayamundo is er voor ieders wat wil: je kan deelnemen aan tal van sportieve activiteiten, creatief aan de slag in het crea-atelier of tot rust komen aan het zwembad. Naast het gebruik van duurzame producten volgt Vayamundo momenteel ook nog een traject om Sustainable Development Goals (SDG) proof te worden. Door het volgen van dit traject wordt de vakantieclub SDG Pioneer én wordt jouw verblijf nog duurzamer!

 

Duurzame vakantie aan zee
Duurzame logeeradresjes in Vlaanderen?
Ontdek ze hier!