Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
5 redenen voor een boerderijvakantie
Special 5 redenen voor een boerderijvakantie

Droom je van groen en authenticiteit? Ben je benieuwd naar het leven op de boerderij? Fan van tv-programma’s zoals ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Boerenjaar’? Dan is een boerderijvakantie wel iets voor jou. Wij sommen de 5 tofste redenen voor een boerderijvakantie voor je op.

Dieren en tractoren

Als er dieren op de boerderij zijn, is het natuurlijk leuk om ze mee te verzorgen. Helpen koeien melken, kalfjes drinken geven, pasgeboren biggetje aaien, kippeneitjes rapen… Kinderen zijn er zot van. Of sta vroeg op en maak kennis met het echte boerenleven. Met wat geluk mag je zelfs mee voor een ritje met de tractor!

Dieren en tractoren

Lekker eten

Op een boerderij ben je heel dicht bij alle lekkers. Zo zal je in een melkveebedrijf genieten van vers hoevenijs of yoghurt. In een fruitbedrijf kan je dan weer smullen van appels, kersen of aardbeien. Er zijn ook heel wat bioboerderijen met groenten- en kruidentuin. Dat lekkers komt er natuurlijk niet vanzelf. Er komt heel wat hard werk en passie aan te pas. Dat én de nodige kennis. Op de boerderij leer je heel wat bij. Bijvoorbeeld hoe boeren de bloesems beschermen tegen de nachtvorst met een waterkanon of hoe saffraan ook in Vlaanderen gekweekt kan worden. Neem aan het einde van je verblijf nog wat hoeve-en streekproducten mee voor je familie of om zelf thuis na te genieten.

Lekker eten

Boerengolf

Boerengolf is een ludieke sport waarbij je in een weiland met een grote golfstok tegen een leren bal slaat. De bedoeling is dat je er in slaagt met zo weinig mogelijk slagen je doel te bereiken. Klinkt makkelijk? Niet echt. Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen. Beekjes, koeienvlaaien en een oneffen terrein zorgen voor de nodige uitdaging.

Boerengolf

Luxe en comfort

Het is niet omdat je op een boerderij logeert dat je in een bedje stro zal moeten slapen. De meeste logies hebben heel wat sterren en zijn comfortabel tot zelfs luxueus ingericht. Er zijn er zelfs enkelen met een jacuzzi

Luxe en comfort

Midden tussen de velden

Een boerderij ligt bijna altijd in een landelijke omgeving. Je geniet er tijdens de dag van de bedrijvigheid, ’s avonds van de rust van het open landschap. Aan ruimte geen gebrek. Heel wat boerderijen hebben een groot woonerf waar kinderen veilig kunnen ravotten. Omdat er voldoende ruimte is, vind je dikwijls ook een speeltuin op de boerderij. Of je kan gaan wandelen of fietsen tussen de boomgaarden, langs velden en landelijke wegen.

Midden tussen de velden
Op zoek naar boerderijvakanties?
Logies met boerderijbeleving