Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
7 tips voor je ideale groepsweekend
Special 7 tips voor je ideale groepsweekend

Plan je een familieweekend of een fijn verblijf met vrienden in eigen land? En je weet niet wanneer te reserveren, wat te doen met kleine kinderen of bij regenweer? Met deze eenvoudige tips ben je al een stap dichter bij je ideale groepsweekend.

1. Leg op tijd een datum vast

Het samenleggen van volgeplande agenda’s om vervolgens een gaatje te vinden… zelfs een WK-titel winnen, lijkt makkelijker. Het komt er dus op neer er op tijd aan te beginnen. Overleg meteen na je vorige uitje wanneer jullie opnieuw samenkomen. Een halfjaar vooruitdenken, is zeker geen overbodige luxe.

Met een handige tool als Doodle en een overzicht van alle vakantiedagen van 2020, kom je al een heel eind

Schoolvakanties 2020-2021

Schoolvakantie Begindatum Einddatum
Krokusvakantie maandag 24 februari 2020 zondag 1 maart 2020
Paasvakantie maandag 6 april 2020 zondag 19 april 2020
Zomervakantie maandag 1 juli 2020 maandag 31 augustus 2020
Herfstvakantie maandag 2 november 2020 zondag 8 november 2020
Kerstvakantie maandag 21 december 2020 zondag 3 januari 2021

 

 

Feestdagen 2020-2021

Pasen zondag 12 april 2020
Paasmaandag maandag 13 april 2020
Feest van de Arbeid vrijdag 1 mei 2020
O.L.H. Hemelvaart donderdag 21 mei 2020
Pinksteren zondag 31 mei 2020
Pinkstermaandag maandag 1 juni 2020
Nationale Feestdag dinsdag 21 juli 2020
O.L.V. Hemelvaart zaterdag 15 augustus 2020
Allerheiligen zondag 1 november 2020
Allerzielen maandag 2 november 2020
Wapenstilstand woensdag 11 november 2020
Kerstdag vrijdag 25 december 2020

 

 

2. Weet wat je zoekt

Word je graag samen in de watten gelegd? Beperk je de huishoudelijke taken (eten maken, bedden dekken, …) liever tot een minimum? Dan kan je meer dan één kamer boeken in een hotel of B&B met restaurant. Zo heb je elk voldoende privacy en deel je toch de maaltijden en andere prettige momenten.

Is de groep wat groter, jonger of energieker? Dan is bijvoorbeeld een gezellig groot vakantiehuis met een omheinde tuin en kindvriendelijke accommodatie een betere keuze. 

Bedenk op voorhand wat jullie belangrijk vinden: een gemeenschappelijke ontspanningsruimte? Een bosrijke omgeving? Of een biljarttafel om voor eens en altijd uit te maken wie zich kampioen mag kronen van het gezelschap?

3. Activiteiten

Zorg voor uiteenlopende activiteiten die inspelen op de interesses en de leeftijd van de hele groep. Laat iedereen op voorhand een lijstje maken met zijn of haar favorieten. Zo kan je afwisselen tussen actieve buitenactiviteiten (mountainbiken, wandelen, minigolf, kanovaren, geocaching, …) en ontspanning in of rond je verblijfplaats (kaarten, gezelschapsspelen, aperitieven,…).

Wist je dat de uitbaters van onze vakantiewoningen, hotels en B&B’s je aan activiteiten op maat van jouw groep kunnen helpen? Ze vertellen je met veel enthousiasme en kennis over hun streek en over wat er allemaal in de buurt te beleven valt.

Sommige logies bieden zelf leuke extra’s aan waar je gebruik van kan maken. Wat dacht je van een sauna op wielen, een springkasteel, een kant- en klaar spel of workshops die de gastheer/gastvrouw met zorg voor je uitkiest.  

4. Vrijheid blijheid

Voorzie voldoende activiteiten, maar laat iedereen vrij te kiezen waar hij of zij graag aan deelneemt. Zo kan je ook de lunch en het avondeten gemeenschappelijk plannen, maar langslapers alle tijd geven om op gang te komen.

5. Slecht weer? Wees voorbereid

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”, zo luidt de boutade. Bekijk het weerbericht op voorhand en zorg voor aangepaste regen- of winterkledij zodat je toch naar buiten kan. Neem gezelschapsspelen mee, bereid een quiz of een speurtocht voor om ook een lange winteravond gezellig in te vullen.

6. Houd maaltijden makkelijk

Zijn er restaurants of andere eetgelegenheden in de buurt of willen jullie samen koken? Regel op voorhand wie de boodschappen doet of laat iedereen thuis al iets klaarmaken. Voorkom vooral dat je te veel tijd in de keuken moet doorbrengen. Maak het jezelf makkelijk. Niets mis met een pizza op weekend toch?

7. Vergeet niet te genieten

Leg jezelf niet te veel druk op. Het is niet omdat jij praktisch ingesteld bent dat je automatisch verantwoordelijk bent voor de goede gang van zaken. Maak een takenlijstje waar iedereen zijn naam kan opzetten. Deel de verantwoordelijkheden zodat je zelf ook toekomt aan genieten. Anderen houden je oogappels wel mee in de gaten.