Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
9 Hotspots in Levendig Leuven
Special 9 Hotspots in Levendig Leuven

Leuven is een bruisende stad die voor iedereen wel iets leuks te bieden heeft. Naast kunst bewonderen kan je er zalig shoppen en kuieren langs gezellige straten en pleinen.

Ken jij Leuven nog niet op je duimpje? Dan is het dringend tijd voor een citytrip. Wij gingen alvast voor jou op pad en verzamelden 9 hotspots die je niet kan missen. 

1. Würst van Jeroen Meus

Heb je de Würst van Jeroen Meus gemist op Werchter? Geen nood want Jeroen Meus heeft een nieuw Hotdog restaurant geopend aan het Margarethaplein in Leuven. Aardbeien op je hotdog? Niks is hier te gek!

 

2. De Werf

 

Leuven staat in binnen- en buitenland bekend als een echte studentenstad. Daarom mag één van de bekendste studentenhorecazaken ‘De Werf’ niet in ons lijstje ontbreken. De Werf is een ‘babbel- en knabbel-café’ waar je je eten geserveerd krijgt in lunch-boxes en je voor je fruitsap je eigen pers krijgt. Zoek een plaatsje op het grote terras en word zelf ook weer een beetje student.

 

 

3. Museum M

Sinds enkele jaren is Museum M een ‘must-do’ als je Leuven bezoekt. Het gebouw alleen al is een echte publiekstrekker. Zit het weer niet mee tijdens je city-trip? Dit is de ideale plaats om een dag te vertoeven.

4. OPEK

Wil je een hele andere kant van Leuven zien, begeef je dan richting de Vaart. Aan de Vaartkom vind je OPEK, Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten. Het is gevestigd in een oud stapelhuis (voormalig douane gebouw) tussen de oude arbeiderswijk en de nieuwe hoogbouw. Een wandeling door de industriële site rondom de Vaart en de Dijle is weer eens wat anders om te doen.

5. Schepijs op een omgebouwd vrachtschip

Limonia, Bananella, Triple Choc, Madame Framboise, … van de namen alleen al loopt het water in onze mond! Zeker de moeite waard om tijdens een wandeling of fietstochtje aan de Vaart even te stoppen bij Coupe Matadi, het nieuwe ijsparadijs in Leuven. 

6. Brouwerij De Hoorn

Een bezoek aan Leuven is niet compleet zonder een brouwerij bezocht te hebben. Wil je eens wat anders dan de traditionele rondleiding? Zet dan koers richting Brouwerij de Hoorn, de bakermat van Stella Artois. In het Petit-Café en Restaurant kan je de oude brouwerij in alle rust bekijken én wordt de maag goed gevuld. Goed initiatief, in De Hoorn werken mensen met Sociaal Talent (http://www.metsense.be/) wat het net dat tikkeltje extra geeft.

7. Bar Boek

Met een slogan als “Sterk in boeken, straf in koffie” kan je bij ons alleen maar scoren. Want een goed boek om lekker in bed te lezen in je B&B of hotel vind je hier. Snuister op je gemak tussen de vele boeken en geniet dan ook nog eens van straffe koffie met home made taart. 

 

8. Het Depot

Een concert is ook altijd een goede reden om een citytrip te boeken. Bekijk de agenda van Muziekcentrum Het Depot wanneer jouw favoriete band geprogrammeerd staat. Het Depot ligt ook nog eens handig gelegen aan het Martelarenplein tegenover het station.

 

9. Leuven Floats

Een stad ziet er altijd anders uit van op het water en is een beleving op zich. De organisatie Leuven Leisure heeft dit goed begrepen en heeft met Leuven Floats een schot in de roos. Per kano wordt je meegenomen in de Dijlevallei en verken je dit prachtige natuurgebied. Is fietsen of wandelen meer iets voor jou? Bekijk het gehele aanbod van Leuven Leisure op de website. 

 

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans