Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Bali of Zolder?
Special Bali of Zolder?

Droom je van zonsondergang boven een helderblauw meer, kleurrijke waterlelies en groene heuvels? Dat kan gewoon bij ons in Zolder! Je hoeft geen volledige dag richting Bali te vliegen. Het adembenemend uitzicht over De Wijers voelt al snel als een verre vakantie.

Fiets terug naar de mijnen

Fietsen langs 1001 vijvers? Daarvoor moet je in het waterlandschap van De Wijers zijn. Volg de groene fietslus van 30 km die ook door Heusden-Zolder kronkelt, ook wel gekend als route Het Rijke Verleden. Trap langs het water, het riet, bossen, kastelen en de restanten van het mijnverleden. De fietsroute In Mijnentijd is ook een aanrader. Daar trap je langs de mijnsites van Beringen, Houthalen en Heusden-Zolder waar begroeide mijnterrils en ranke schachtbokken stille getuigen zijn van het Limburgse mijnverleden.

Lekker uitrusten na al dat gefiets? Midden in het weelderige bos van Vogelsanck logeer je bij hostellerie Soete-Wey in Zolder. Kom tot rust in de wellness of smul van een driegangenmenu met uitzicht op het park. Een culinair hoogstandje!

Zuiderse wandelingen in Zolder

De Mijnarchitectuurwandeling loodst je langs de belangrijkste gebouwen op de mijnsite en door de ‘cité’ met haar verschillende bouwstijlen. Laat je onderweg verrassen door de zuiderse lekkernijen die de eethuizen en cafeetjes in de Koolmijnlaan van Heusden serveren. Al wandelend door de straten kan je de kleurrijke outfits voor traditionele Turkse feesten bewonderen in typische handelszaken. De Terril- en tuinwijkwandeling is ook een topper. Die voert je langs een prachtig uitzicht op 155 m hoogte waar je over de lieflijke tuinwijken met zuiderse uitstraling tuurt. Na deze stevige tocht krijg je ongetwijfeld honger. De gezellige Italiaanse dorpstavernes schotelen je een heerlijk diner voor. Buon appetito!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Zolder
Gerelateerde logeertips

Water gesplitst? Blijf dan nog even hangen in gastvrij Limburg

Je krijgt er niet genoeg van, van het fietsen door het water van natuurgebied De Wijers. En van al dat water splitsen, word je moe. Gelukkig vind je meer dan genoeg fietsvriendelijke logies in het gastvrije Limburg.

De 6 tofste logeeradressen voor een Limburgs gezinstussenuitje

Het wordt een op en top gezinszomer in Limburg, maar waar kies je voor? De exotische wildwaterbaan of het blotevoetpad? Een dagje shoppen of de handen uit de mouwen in Bokrijk? Als je wat langer blijft, hoef je niet te kiezen. Toffe logeeradressen genoeg!

5 logeertips in bruisend Hasselt

Hasselt bruist! In deze Limburgse jeneverstad ontdek je telkens weer leuke plekjes en activiteiten die je citytrip onvergetelijk maken. Neem tijd om te genieten en boek jouw weekendje Hasselt bij één van deze 5 logies.