Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Beestige boerderijen en vrolijke Vespa-routes in Haspengouw
Special Beestige boerderijen en vrolijke Vespa-routes in Haspengouw

Haspengouw, de streek van de betoverende bloesems en haar hartelijke inwoners. Hier geniet je het hele jaar door van fruit en pluk je het genot letterlijk uit de bomen. Met een Vespa-route overdag en een verblijf in een hoeve of fruitbedrijf achteraf leer je de streek echt kennen! 

Logeerboerderij De Fruithoeve in Haspengouw

DE FRUITHOEVE: DROMEN TUSSEN DE BLOESEMS

Dankzij haar landelijke ligging is De Fruithoeve de ideale uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en cultuurliefhebbers. Je kan er logeren in een B&B of in je eigen vakantiewoning.

Het hele jaar door staat fruit centraal in deze hoeve: de gastheer teelt appels en peren en het fietsroutenetwerk in de buurt doorkruist verschillende plantages. In de lente een echte streling voor het oog! Fietsen kan je ter plekke in De Fruithoeve huren. 

Aan de ontbijttafel geniet je van een fris glas appelsap en met de verse producten aan tafel doe je energie op voor een hele dag! Cultuurliefhebbers kunnen terecht in de steden Tongeren, Bilzen (Alden Biesen), Hasselt, Luik of Maastricht. Ook kinderen beleven op De Fruithoeve een mooie tijd. Een ritje op de tractor blijft hen vast voor altijd bij. 

Je gastheer- en vrouw kennen de streek bovendien op hun duimpje en maken je maar al te graag wegwijs in de omgeving. 

Een tocht met de Vespa langs de heerlijke bloesems maakt la dolce vita helemaal compleet. Stop onderweg voor een zonnige picknick of les je dorst in een charmant cafeetje. Zo wordt je weekendje pas helemaal onvergetelijk! Ontdek het Vespa-aanbod in Haspengouw


 

 

 
DE BINKELHOEVE: OVERNACHTEN ALS EEN KASTEELHEER

De Binkelhoeve is een 18de eeuwse kasteelhoeve met drie comfortabele vakantieverblijven in het dorpje Neerrepen, bij Tongeren. Je geniet er van de rust die de streek uitademt en van de ongedwongen leven op de boerderij. Ook kinderen beleven in de Binkelhoeve vast en zeker een heerlijke tijd. Ze mogen boer Camille helpen of kunnen uren spelen met de go-carts of in de speeltuin.

Buiten op het terras geniet je van een prachtig zicht op het rustgevende, natuurlijke landschap. Voor wie de rust wil afwisselen met het bruisende stadsleven liggen Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden, Luik en Maastricht op een boogscheut. 


Zeker doen in Haspengouw
 • Verzamel elke zondagochtend schatten op de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux in Tongeren. 
 • Bezoek de door de Unesco beschermde begijnhofkerk van Sint-Truiden. 
 • Ga met je (klein)kinderen met de Fietsqueeste of de Trudomonumentenwandeling op ontdekkingstocht in monumentenstad Sint-Truiden. 
 • Proef de bieren, whisky én gin op het terras van de imposante vakwerkhoeve Wilderen
 • Bezoek brouwerij Kerkom in Sint-Truiden en geniet van een fris Binkbiertje op de binnenkoer van deze vierkantshoeve. 
 • Meer fan van wijn? Bezoek dan zeker het enige wijnkasteel van België Genoels-Elderen en geniet van hun heerlijke wijnen. 
 • Wandel door de ondergrondse gangenstelsels van de mergelgrotten in Riemst
 • Duik in de geschiedenis tijdens een bezoek aan de Gallo-Romeinse grafheuvels in Gingelom. 
 • Ontdek in Borgloon hoe je op ambachtelijke wijze stroop stookt in de Stoomstroopfabriek
 • Bekijk het Haspengouwse landschap met andere ogen door het kunstenaarsproject pit
 • Voel jezelf een echte kasteelheer of -dame in één van de grootste kasteelcomplexen van Europa in Alden Biesen