Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Beleef een sprookje in Gaasbeek
Special Beleef een sprookje in Gaasbeek

Naar de ligging van Camelot, het legendarische kasteel van koning Arthur, wordt vandaag nog steeds gespeculeerd. Het Kasteel van Gaasbeek is alleszins een waardig alternatief. In het Kasteelpark lijkt het alsof je terugkeert in de tijd. Ridders, jonkvrouwen en jonkheren zouden niet misstaan in de ommuurde Franse tuin. Ook cultuur vind je hier à volonté!

Cultuurbuffet in en rond het kasteel

De Museumtuin werd uitgebouwd naar voorbeeld van 18e- en 19e-eeuwse kasteeltuinen. Je kan er op eigen houtje of met een gids de tuinen verkennen. Bij een rondleiding vertelt de gids over de geschiedenis van de Vlaamse hoveniers en fruittelers. Samen ontdek je de verschillende delen van de Museumtuin: de boomgaarden, fruittuin, moestuin, schaduwtuin en siertuin. Ook in het kasteel werd een imposant museum ondergebracht waar zowel een vaste als een wisselende collectie wordt tentoongesteld. Tot 28 juli 2019 bewonder je er een prachtige expo over de Vlaamse meester Bruegel. Het bos en de donkere hemel dienen deze zomer als natuurlijke decor voor 44 dansers onder leiding van Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker. Ontdek de volledige agenda van het museum hier.

Luxueus logeren in ‘t Pajottenland

Na je reis terug in de tijd kan je bekomen in een van de prachtige logies in de buurt. Bij B&B Onsemhoeve overnacht je in een luxueuze gerenoveerde hoeve. Pure charme in het groen! Een weekend met het hele gezin? Vakantiewoning Brokantie is de perfecte plek! Dit houten ecologische huis in landelijke en romantische stijl is van alle luxes voorzien! Het heeft een sauna in de badkamer en een privéterras met BBQ en vuurkorf in de tuin. Het ideale huisje voor een familievakantie!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Gaasbeek
Gerelateerde logeertips

Bierfietsroutes in Vlaams-Brabant: The Place To Beer

Wij Vlamingen hebben twee passies: vakkundig gebrouwen bier en ontspannende fietstochtjes. Die twee toppers worden gecombineerd bij de bierfietsroutes van Vlaams-Brabant. Tijdens je verblijf in de provincie brengt deze ideale daguitstap gegarandeerd leven in de brouwerij!

5 keer comfortabel overnachten in Tienen

Tienen, de bruisende en o zo gezellige stad! In Iedereen Beroemd zag je hoe Ilse en Eveline er van een dagje uit genoten. Ontdek hier 5 comfortabele logies om je verblijf in deze stad zo aangenaam mogelijk te maken.

Diest, een stad vol beleving

Ontdek de levendige stad Diest met haar abdij, basiliek, wijngaarden, brouwerijen, ... door er een gezellig weekend van te maken! Overnacht in één van deze 5 gezellige logies en word helemaal getriggerd door de stad.