Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Bierfietsroutes in Vlaams-Brabant: The Place To Beer
Special Bierfietsroutes in Vlaams-Brabant: The Place To Beer

Om ons wereldbekende nationaal product in de kijker de zetten, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant ook dit jaar een heuse Biermaand. Van 23 april tot 22 mei 2016 vinden er in de provincie verschillende evenementen plaats, zoals het Zythos bierfestival en het Leuven Bierweekend.

Op het fietsnetwerk van Vlaams-Brabant is het zalig fietsen. Wanneer je verblijft in een logies in het hart van ons bierland, kan je genieten van bijzondere bierfietsroutes. Dit zijn bewegwijzerde of in kaart gebrachte fietstochten die je langs de lekkerste tussenstops en de mooiste natuurgezichten brengen. En als je een biertje te veel op hebt, kan je altijd veilig stoppen aan één van onze leuke logeeradresjes nabij het fietsnetwerk.

Ontdek onze logies in Vlaams-Brabant.Vijf bierfietsroutes die de spotlights verdienen:

1. Geuzeroute

Deze route start aan de Brouwerij 3 Fonteinen en leidt je langs enkele brouwerijen en geuzestekerijen in het Pajottenland en de Zennevallei. Leer alles over lambiekbieren, geniet in het voorjaar van het blauwe tapijt boshyacinten in het prachtige Hallerbos en blaas uit op het zonneterras van Boelekewis in het Provinciedomein Huizingen. De flinke kuitenbijters worden meer dan goedgemaakt door de lekkernijen en de mooie natuurbeelden onderweg!


2. Brouwersroute Rotselaar

Deze fietsroute verbindt twee brouwerijen die in het bezit zijn van éénzelfde familie. Beiden zijn een toonbeeld van traditie en vakmanschap. Je passeert er Brouwerij Haacht, Hof ten Dormaal en de verdwenen brouwerijen De Palmboom en Mena. De Engelenburcht in Tildonk en het Belevingscentrum '14-'18 zijn een bezoekje meer dan waard!


3. Gambrinusroute

Bij de Gambrinusroute vertrek je bij bistro 't Leireken aan een treinwagon die herinnert aan de verdwenen spoorlijn Londerzeel-Aalst. De route langs de fietsknooppunten brengt je van Palm Breweries, met even verderop het knappe kasteel Diepensteyn, naar Brouwerij Moortgat ('Ssst, hier rijpt den Duvel!'). Ten laatste geniet je bij microbrouwerij Den Triest op het terras van een lekker biertje.


4. Bierseizoenenroute

Ooit was het legendarische bier de Aarschotse Bruine verdwenen, maar het werd door zijn inwoners terug tot leven gewekt. Nu wordt het gebrouwen in de stadsbrouwerij van Aarschot. Je kan het bier proeven in 't Bruine Café, je vertrekpunt voor deze themaroute. Ontdek Aarschot en het groene ommeland, met zijn eenzame windmolens en vergeten brouwerijen. Hou als afsluiter halt in een gezellige brasserie en vraag zeker eens naar het bierseizoenenmenu.

Stadsbrouwerij Aarschot in Aarschot
Brouwerij Wolf in Aarschot


5. Bieren en Bietenroute

Hier vertrek je in Hoegaarden, wereldberoemd voor zijn troebele witbier. Volg de bordjes van het fietsnetwerk langs uitgestrekte akkervelden, appel- en perenboomgaarden en door de mooiste holle wegen richting pittoreske dorpjes. Aan de Grote Markt van Tienen kan je, ook in groep, het Suikermuseum bezoeken. Hier kom je alles te weten over hoe de bieten van op het veld verwerkt worden tot de gekende witte klontjes. Of proef van een echt Tiens biertje in het MuseumCafé!

Huisbrouwerij Nieuwhuys in Hoegaarden
Brouwerij Hoegaarden in Hoegaarden