Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
De Amazone in Vlaanderen
Special De Amazone in Vlaanderen

Connecterra: dat is een verrassend stukje Vlaamse natuur. Ja, je leest het goed. We zijn nog steeds in Vlaanderen, in Maasmechelen meer bepaald. Niet in het Amazonegebied zoals de foto doet vermoeden. Maar wandelen door de prachtig beboste bergen, langs felblauwe meren en op hoge toppen met spectaculaire panorama’s doet je gegarandeerd twijfelen.

Kempens mijnverleden

Connecterra is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Tweeëndertig jaar geleden draaide de steenkoolmijn van Eisden hier nog op volle toeren. Vandaag ziet het landschap er volledig anders uit. Al herinneren de terrils en overgebleven schachtblokken je wel nog aan het Eisdense mijnverleden uit de 20ste eeuw.

Panorama's vanuit de lucht

Connecterra heeft verschillende hoogtepunten. Letterlijk. Na het uitdoven van de mijnactiviteit, kreeg de natuur terug vrij spel. Dat resulteerde in vier terrils, waarvan je er drie kan bezoeken. Eenmaal boven, heb je een subliem uitzicht over het omliggende landschap van de Maasvallei en dat van het Nationaal Park Hoge Kempen. De Amazone of Connecterra: een mens zou zich voor minder vergissen.

In het kort: ben jij benieuwd naar het mooiste panorama van Vlaanderen? Spreekt het mijnverleden jou aan? En ben jij niet bang van uitdagende beklimmingen? Maak er dan een weekendje van!

 

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Maasmechelen
Gerelateerde logeertips

De leukste wandel- en wellnessadresjes in Limburg

Wat is er heerlijker (én gezonder) dan na een stevige wandeling in de koude te genieten van een stomende saunabeurt? We zetten een aantal heerlijke wellnesslogies in Limburg voor je op een rijtje.

Een weekend in de Limburgse natuur

In het noorden van de Limburgse Kempen vind je een afwisselend landschap met landduinen, beekvalleien, dennenbossen en kanalen. Vlakke paden nodigen uit om te fietsen en te wandelen. De zandgrond is dan weer ideaal voor ruiters en paarden. Het perfecte decor om te genieten van de Limburgse natuur.

Water gesplitst? Blijf dan nog even hangen in gastvrij Limburg

Je krijgt er niet genoeg van, van het fietsen door het water van natuurgebied De Wijers. En van al dat water splitsen, word je moe. Gelukkig vind je meer dan genoeg fietsvriendelijke logies in het gastvrije Limburg.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans