Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Een stukje California in Lommel
Special Een stukje California in Lommel

In Noord-Limburg zou je het uitzicht wel eens kunnen verwarren met California. De Lommelse Sahara heeft wel wat weg van het nationale park Joshua Tree in de VS. De uitgestrekte woestijnvlakte, het helderblauwe meer en het geurende naaldbos zijn een adembenemend zicht.

Sahara panorama

Midden in de Sahara staat een reusachtige uitkijktoren van 30 meter hoog. Bovenaan kan je 25 km ver kijken, een prachtig panorama! De indrukwekkende constructie geeft zicht op het fonkelende meer, de omringende woestijn en de groene bossen. Een uitstap met de kleintjes erbij? Ga dan samen op Sahara Expeditie! Zeno de Zandloopkever gidst je door zijn leefwereld en leidt je aan de hand van opdrachten naar een schat! Een uitstap voor echte speurneuzen.

Woestijn als decor voor film en TV

In 2005 werd de Lommelse Sahara uitgeroepen tot een van de allermooiste plekjes van Vlaanderen. Dat ontging ook verschillende productiehuizen en filmmakers niet! Meerdere Vlaamse series en films gebruikten dit natuurgebied als decor. Frits en Freddy, Frits en Franky, Crème de la crème, Tabula Rasa en De Bende van Jan de Lichte doen vast enkele belletjes rinkelen. Zelfs buitenlandse filmcrews maakten de oversteek. De internationale crimireeks The Team werd deels in Lommel gedraaid. Duidelijk een bezoekje waard, die Lommelse Sahara!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Lommel
Gerelateerde logeertips

Beestige boerderijen en vrolijke Vespa-routes in Haspengouw

Haspengouw, de streek van de betoverende bloesems en haar hartelijke inwoners. Hier geniet je het hele jaar door van fruit en pluk je het genot uit de bomen. Met een Vespa-route overdag en een verblijf in een hoeve of fruitbedrijf achteraf leer je de streek echt kennen!

De natuurlijke rijkdom van de Limburgse Kempen

In de Limburgse Kempen vind je niet enkel prachtige logeeradresjes, maar ook overweldigend mooie natuurbeelden. In deze special belichten we twee stukken natuur in het bijzonder, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten en volwassenen helemaal tot rust kunnen komen.

Een weekend in de Limburgse natuur

In het noorden van de Limburgse Kempen vind je een afwisselend landschap met landduinen, beekvalleien, dennenbossen en kanalen. Vlakke paden nodigen uit om te fietsen en te wandelen. De zandgrond is dan weer ideaal voor ruiters en paarden. Het perfecte decor om te genieten van de Limburgse natuur.