Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Een weekend in de Limburgse natuur
Special Een weekend in de Limburgse natuur

Voor haar blog Wonderful Wanderings gaat Sofie op ontdekkingstocht in België en ver daarbuiten. Onlangs ging Sofie op ontdekking in Bree en omgeving. Haar uitvalsbasis in de Limburgse Kempen was de prachtige B&B De Keyartmolen.

Sofie springt de fiets op voor een fietstocht door Duinengordel, een natuurgebied met vele fiets-, wandel- en paard- en menroutes. Zij neemt ook plaats in een paardenkoets en verkent zo de bossen en velden van Bocholt. Daarna brengt Sofie een bezoek aan een alpacaboerderij en de beeldentuin van Albert Vaesen. Tussendoor smult zij van boekweitpannenkoeken en maakt zij accessoires tijdens een chocoladeworkshop bij chocolatier Stijn Vanwetswinkel.

De blogpost over haar weekend in de Limburgse natuur vind je hier.


1. B&B De Keyartmolen

Deze B&B met paardenhotel ligt aan de rand van Bree, uniek gelegen op de kruising van de Zuid-Willemsvaart met de Itterbeek. De Keyartmolen is – zoals de naam doet vermoeden – gelegen in een eeuwenoude watermolen. Heel wat mooie fiets-, wandel-, ruiter- en menroutes kruisen de bed & breakfast van Wim en Sonja.


2. Duinengordel

De Duinengordel is 3000 ha puur natuur uitgestrekt over Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Maaseik en Bree. Ongerepte bossen, kleurrijke heide, mooie vennen, akkers, grasland én landduinen. Een decor boordevol beleving met meer dan 200 km bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en mountainbikers.

 


3. Chocolatier Vanwetswinkel         

Chocolatier Vanwetswinkel is een ambachtelijke chocolaterie. In 2000 startte de chocolatier met het vaardigen van artisanale producten met de fijnste Belgische chocolade.


4. Paardenkoets Bocholt

In de hele regio kun je tochtjes maken met de koets of huifkar: met gewone paarden of Belgische trekpaarden. Onderweg geniet je van de natuur en de verhalen van de gids.


 

5. Alpacaboerderij

Alpaca's zijn de passie van John. Bij de Alpacaboerderij ben je aan het juiste adres als je meer wil weten over het kleine neefje van de lama. Volg er een rondleiding of doe er een leuke speurtocht.


6. Beeldentuin Albert Vaesen

Als jonge gast begon Albert Vaesen in zijn vrije tijd met het kappen in hout. Later begon hij verder te experimenteren met materialen zoals ijzer, aluminium en koper. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een self-made metaal-kunstenaar.

 

 

 


Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans