Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Erop uit met je gezin in de Westhoek
Special Erop uit met je gezin in de Westhoek

Ben je nog op zoek naar een tof idee voor een kortbij gezinsvakantie? In de Westhoek zijn kinderen koning! Wat dacht je van een tocht met een fluisterboot, een actieve wandeling met leuke doe- en denkopdrachten, spelletjes spelen in de Kinderbrouwerij of een ontdekkingstocht met ridder Arthur in Kasteel Beauvoorde. Dit is 'pure verwondering' in de Westhoek!

Westhoek KD's

De twee Westhoek KD's, Jaek en Nink, helpen kinderen om kennis te maken met de Westhoek. Op een speelse en leerrijke manier maken ze kennis met de streek en worden ze tot echte Westhoek KD's omgetoverd. Een heus Vakantieboek met spelletjes en tal van voordelen liggen voor hen klaar bij het logies. 

Met de Westhoek KD button of het bandje krijgen kinderen in heel wat musea/sites gratis toegang of worden ze verwend met een lekkernij.
Het bandje of de button is af te halen bij de dienst voor toerisme in ruil voor de coupon die je vooraan in het vakantieboek vindt. 
Meer info op www.westhoekkd.be 

 

kindvriendelijke vakantiewoningen in de Westhoek

We zetten 4 logies op een rijtje waar je met je gezin meer dan welkom bent! Om je nog wat meer te inspireren geven we telkens een tip mee voor een leuke activiteit in de buurt. 

't Wydouw

Deze vakantiewoning is centraal gelegen in de Westhoek, nabij de Franse grens en de kust. Een ideaal vertrekpunt voor wandelingen, fietstochten en uitstappen. Je verblijft in een totaal nieuwe bungalow met alle nutsvoorzieningen en een privé-terras met zicht op de zwemvijver.

Tip in de buurt: Bezoek het Kasteel van Beauvoorde, probeer het nieuwe familieparcours uit en ga ‘Op ontdekking met Ridder Arthur’.

't Graafschap

In deze vakantiewoning voor 10 personen geniet je van een zalige vakantie in het poëzie- en brouwersdorp Watou, aan de rand van de Westhoek, bij de Franse grens. Hier kunnen de kinderen zorgeloos spelen en ravotten.

Tip in de buurt: Ontdek De Kinderbrouwerij in Reningelst! Hier kan je volksspelen, bordspelletjes en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op de koer. Je kan er proeven van de biologische huisbieren, biologische tuinsappen en het hoeve-ijs. Van hieruit vertrekken er ook heel wat routes op kindermaat, die ideaal zijn bij mooi weer. 

De Kapelanij

Deze oude pastorij in Izenberge werd volledig gerenoveerd tot een luxueuze en gezellige vakantiewoning voor 16 personen in de landelijke Westhoek. Er is een tuin van 2500m² en met een trampoline, voetbaltafel en tapbiljart is er ontspanning voor iedereen.

Tip in de buurt: De fietsroute 'Met Jaek en Nink door het vlakke land' loopt langs het Lokanaal en brengt je o.m. naar het pittoreske Lampernisse en het windmolenpark in Nieuwkapelle. Onderweg is er een hele leuke quiz voor kinderen. 

't Klein Berkelhof

Eigentijdse, ruime hoeve met alle comfort voor 14 personen. Je vakantie begint hier met een huisaperitiefje. Intussen hebben de kinderen al vlot de gocarts, schommel en zandbak ontdekt, overtroeven ze mekaar op de tafelvoetbal of voelen zich al thuis tussen de neerhofdiertjes.

 

Tip in de buurt: Trek erop uit in Natuurdomein De Blankaart met o.m. de fluisterboot, gezinsrugzakjes met doe-opdrachtjes in de natuur en het landschap.