Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Eropuit met het hele gezin in de Kempen
Special Eropuit met het hele gezin in de Kempen

Het is ongelooflijk wat er allemaal te beleven valt in de Kempen! Naast de vele, sfeervolle logeeradresjes uit ons aanbod, zijn er talloze activiteiten die je verblijf in de streek helemaal afmaken. Zo kan je er schattige giraffen en imposante bruine beren bezoeken in de Olmense Zoo, bommen ontmantelen in het bos, razendsnelle rollercoasters uitproberen en een klimtoren met glijbanen op het water uittesten. Of je kind nu een waterrat, speelvogel, wijsneus, ontdekkingsreiziger of een kleine deugniet is, deze 5 activiteiten in de Kempen doen ieder (kinder)hart sneller slaan.


1. Expeditie Explosief

Dit uiterst spannende, digitale spel is ideaal voor kinderen tussen 9 en 12 jaar oud. Gewapend met een smartphone of tablet zijn ze plots enthousiaster dan ooit om mee te mogen naar het park. Aan de oevers van de Antitankgracht in Brasschaat krijgen ze er de opdracht een bom te ontmantelen die geactiveerd is door een bende gemene terroristen. Met de tips van een geheim agent kunnen ze de nodige opdrachten uitvoeren om iedereen te redden. Hopelijk lukt hen dit tijdig, want anders… Kaboem!

 


2. Bobbejaanland

Bobbejaanland wordt niet voor niks ’t Plezantste Land genoemd. Deze naam heeft het pretpark met vlag en wimpel verdiend met zijn meer dan 50 verschillende attracties! De 6 adembenemende achtbanen, 4 wildwaterbanen en  het uniek indianenmuseum zorgen ervoor dat Bobbejaanland tot de top van Europa’s populairste pretparken behoort.

Ook de kleinsten beleven er een onvergetelijk dagje uit met het indoor speelparadijs Kinderland en diverse liveshows. De vele overdekte attracties zorgen er voor dat je uitstap naar Bobbejaanland nooit in het water valt!


3. De Olmense Zoo

 

In de Olmense Zoo word je ondergedompeld in het exotische dierenrijk: de mooiste exemplaren kan je hier van dichtbij bewonderen. In het Berenbos leven witte wolven en bruine beren in harmonie en in het Reptielenhuis is het absoluut griezelen! De succesvolle kweekprogramma’s zorgen ervoor dat er ieder jaar nieuwe jongen hun eerste stapjes zetten in de Olmense Zoo. De meer dan 200 verschillende diersoorten garanderen je een beestig dagje uit met de kinderen!

 


4. Striproute

Hier ontmoet je jouw favoriete striphelden. Suske en Wiske, De Kiekeboes, De Rode Ridder, Kari Lente, Plunk!, Tuizentfloot, Junior Suske en Wiske… Ze zijn allemaal van de partij! Spring met z’n allen op de fiets en verken de leukste plekjes van de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kapellen, Kalmthout, Schoten, Wuustwezel en Zoersel. Deze tocht is zowel een aanrader voor recreatieve fietsers, gezinnen met kinderen als voor echte stripfanaten.


5. Kanovaren op de Kleine Nete

Deze idyllische rivier bezit een schat aan fauna en flora. Laat de meest fotogenieke plekjes zachtjes aan je voorbijglijden. Je vaart langs de watermolens van Retie, Kasterlee en Grobbendonk in je eigen kano. Kies voor het volledige traject van Retie tot Grobbendonk (25km) of voor één van de deeltrajecten. Het kanoën zelf is kinderspel, wat het tot een zalig en zorgeloos uitje voor de hele familie maakt.


Wil je graag meer ontdekken over de Kempen? Surf dan naar www.kempen.be!


 

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans