Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Fietsen en wandelen langs het water
Special Fietsen en wandelen langs het water

De traag stromende Schelde, de slikken en schorren vol kwetterende watervogels, de kreken en elzenbossen. Water tekent de Polders van Kruibeke in een prachtig fiets- en wandelparadijs. Vergeet de Wadden maar, het mooiste waterlandschap vind je in het Waasland.

Wist je dat de Polders van Kruibeke het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen vormen? Goed voor 650 hectare onbezoedeld natuurgebied langs de oevers van de Schelde in Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Je hebt er zelfs indrukwekkende watervallen: de enorme Meisesluis zorgt er twee keer per dag voor dat het water het land weer voor even inpalmt.

Waterwandelen

Een waardevol landschap dat je het best te voet ontdekt. Volg de Rupelmondse Kreek wandelroute, of haal de belevingsgids Oeverlopen met vijf suggestieroutes die je niets doen missen. Vergeet je verrekijker niet om de watervogels te bewonderen. Met wat geluk spot je ook een otter, een ree of een vos.

Fietsen langs de Schelde

Liever met de fiets? Download de Go with the Flow Fietsroute, een glooiende rit van 46,8 km langs het rustgevende, kabbelende water van de Schelde en door de natuur van de Polders van Kruibeke.

 

 

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Kruibeke!
Gerelateerde logeertips

De natuurlijke rijkdom van de Limburgse Kempen

In de Limburgse Kempen vind je niet enkel prachtige logeeradresjes, maar ook overweldigend mooie natuurbeelden. In deze special belichten we twee stukken natuur in het bijzonder, waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten en volwassenen helemaal tot rust kunnen komen.

Bierfietsroutes in Vlaams-Brabant: The Place To Beer

Wij Vlamingen hebben twee passies: vakkundig gebrouwen bier en ontspannende fietstochtjes. Die twee toppers worden gecombineerd bij de bierfietsroutes van Vlaams-Brabant. Tijdens je verblijf in de provincie brengt deze ideale daguitstap gegarandeerd leven in de brouwerij!

Avontuurlijke nachten in de Kempen

Van op avontuur gaan, word je moe. En avonturen vallen er volop te beleven in de Kempen. Een geluk dus dat er ook zalige logeeradresjes zijn waar je helemaal tot rust komt, klaar voor alweer het volgende avontuur.