Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Friesland of het Zwin
Special Friesland of het Zwin

Wie Friesland zegt, denkt aan adembenemende natuur, uitgestrekte vergezichten en stevige wandelroutes. En wie het Zwin zegt… zou aan exact hetzelfde moeten denken. Want het Zwin is een echte natuurparel, zomaar terug te vinden aan onze Belgische Kust.

Unieke natuur

Het Zwingebied, zo’n 158 hectare groot, strekt zich uit over de gemeenten Brugge, Damme, Knokke-Heist, Sluis-Aardenburg en Oostburg. Er is sprake van een zeldzaam landschap omdat er een natuurlijke overgang te zien is van de ene biotoop in de andere: duinen enerzijds, slikken en schorren anderzijds. Resultaat: voor planten geen eenvoudige biotoop om te overleven. Maar enkelen, zoals de Zeekraal en het Klein Schorrenkruid, zijn goed aangepast aan het zoute milieu.

In vogelvlucht

Het bezoekerscentrum wordt ook wel de ‘Internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. En met reden! Tientallen vogelsoorten passeren er tijdens hun jaarlijkse trektocht. Sommigen broeden en overwinteren er zelfs. Verwacht je o.a. aan aalscholvers, ooievaars, wulpen, scholekster, meeuwen, reigers, torenvalken en verschillende soorten eenden en ganzen. Verrekijker bij de hand en spotten maar!

Heerlijk wandelen

Net zoals Friesland, is het Zwin een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Zaterdag om 14u en zondag om 10u30 en 14u vinden er begeleide wandelingen plaats. Een ervaren ‘Zwingids’ geeft je een unieke kijk op het gebied en vertelt je wat je zeker moet gezien hebben, afhankelijk van het seizoen. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Wil je de mooie Zwinregio liever per fiets verkennen? Geen probleem! Uitgestrekte weiden en beken met rietkragen vormen het ideale decor om te trappen. En dan hebben we het nog niet over de kleine polderdorpjes en de pittoreske Damse Vaart.

Boordevol Zwinspiratie na dit artikel? Lijkt één dag je wat weinig om het gebied te verkennen? Maak er meteen een weekendje van!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in de buurt van Het Zwin
Gerelateerde logeertips

Erop uit met je gezin in de Westhoek

Kinderen die met hun ouders of grootouders in de Westhoek komen logeren, worden extra in de watten gelegd! Bekijk hier onze tips voor een leuke vakantie met je gezin.

Word verliefd in én op Brugge

Is het mooie Venetië in Italië iets te ver weg voor een citytrip? Geen zorgen, het Venetië van het Noorden ontvangt je graag, dat heb je gisteren kunnen zien in Iedereen Beroemd! Boek een romantisch weekendje weg in één van deze gezellige logies!

De Westhoek verkennen vanuit Diksmuide

Ontdek het schilderachtige Diksmuide! Je geniet er van stad én natuur. Onze gastvrije logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.