Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Galoppeer doorheen Vlaanderen!
Special Galoppeer doorheen Vlaanderen!

Zet je schrap in het zadel en ga op verkenning in galop! In vele regio’s vind je adembenemende paard- en menroutes. Laat je verleiden door deze alternatieve manier om onze prachtige regio’s te verkennen. 

 (West - Vlaanderen) 

Even zalig uitwaaien aan zee? Met deze duinbossenruiterroute kan je samen met je trouwe ros genieten van de frisse zeelucht. Je hebt een afwisselend traject waarbij je galoppeert door Wenduine en Vosseslag bij De Haan.

 

Koetsen van Gent (Oost - Vlaanderen) 

Ontdek Gent op een bijzondere manier! Laat je rond rijden als een echte koning en koningin tijdens een romantische koetstocht. 

 

 (Oost - Vlaanderen)

HIPPO.WAR en menroute Bouvelo zijn 2 nieuwe routes in de Leiestreek. Onderweg geniet je van betoverende panorama’s van de natuur, en kom je langs oude kasteelparken en historische hoeves. 

 

 (West - Vlaanderen)

Ga terug in de tijd en ontdek verschillende forten uit de 17e en 18e eeuw te paard. Je start bij het Fort van Beieren en waant je tussen de weidse landschappen van Brugge, Damme en Sluis. Op je 35 km route passeer je de Damse Vaart, Schellemolen, het Natuurreservaat ‘De stadswallen van Damme’, … Zeker de moeite waard! 

 

 (Vlaams - Brabant) 

Wijn- en paardenliefhebber? Dan is deze route iets voor jou! Je draft met deze route langs één van de meest noordelijke druivenranken van Europa waar de Hagelandse wijn wordt gemaakt. Vervolgens ga je doorheen het Walenbos, het grootste ezelenbroekbos van Vlaanderen. 

 

Pajots paardenplezier (Vlaams - Brabant) 

Maak kennis met het kronkelende Pajottenland. Tijdens je 22 km tocht begeef je je van pittoreske dorpskernen naar prachtige boomgaarden. Vervolgens rij je over de zandwegen richting het Engelse geïnspireerde Kasteelpark Ter Rijst. 

 

Koetstocht met Welsh-Arabische paarden (Antwerpen) 

Laat je vervoeren door Welsh-Arabische paarden in een comfortabel koets doorheen de Kempen. In de koets is er plaats voor 4 volwassenen. Je hebt keuze uit verschillende formules en je kan zelf bepalen aan welke snelheid je het landschap verkent.  

 

In de voetsporen van Bruegel en Draco (Limburg) 

De route ‘In de voetsporen van Bruegel en Draco’ is er eentje met cultuur. De route leid je langs Peer en Bocholt. Volgens de verhalen werd schilder Pieter Bruegel de Oude geboren in een deelgemeente van Peer. In het centrum van Peer vind je het standbeeld van Draco, het springpaard van Ludo Philippaerts. 

 

Tussen heuvel en dal (Limburg) 

Limburg is een waar paradijs voor ruiters, menners en paarden. Met de route ‘Tussen heuvel en dal’ kom je tussen de duinen, vennen, heidevlaktes, akkers en een groot bosgedeelte. Als ruiter kan je over de Oudsberg rijden, een landduin die je prachtige vergezichten geeft.. Wees voorbereid, want water komt bij deze route ook aan te pas! 

 

Ontdek de Merode (Antwerpen) 

De Merode is één van de grootste aaneengesloten stukken natuur in Vlaanderen. Dit gebied kan je met je paard verkennen. Onderweg kom je voorbij beukenbossen, akkers en uitgestrekte velden, heide en vennen, maar ook natte broekbossen. Ideaal voor als je houdt van een afwisselend tocht te paard!

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans