Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Kunst aan de Kust in Nieuwpoort
Special Kunst aan de Kust in Nieuwpoort

In Nieuwpoort verrijzen stoere ruitersoldaten uit de zee op, dansen de masten van wel tweeduizend jachten in de wind en is Jan Fabre op zoek naar Utopia vanop zijn gouden schildpad. Ontdek een kuststad die ook een bijzondere kunststad is.

In de zomer flanneer je er of zoek je een plekje op het strand, en in de herfst heradem je als de frisse zeewind je wat dieper in je kraag doet kruipen. Pas dan is de kust op haar mooist. Volg de wandel- en fietspromenade door Nieuwpoort en laat je verrassen door de schoonheid die anders wel eens in de drukte verloren gaat. Wandel vanaf het historische centrum met zijn middeleeuwse architectuur langs een schitterende wandelpromenade met zicht op de wel tweeduizend plezierboren in een van de grootste jachthavens van Europa, tot je aankomt op het stille strand. De vitamine zee is hier overal aanwezig.

Beaufort kunst aan zee

Kijk maar niet te verbaasd als je uit zee enkele stoere soldaten te paard ziet opduiken. Het ruiterstandbeeld op de golfbreker is het kunstwerk Men van Nina Beier. Onbeweeglijk doorstaan ze eb en vloed. Het werk was hier voor het eerst te zien tijdens het kunstproject Beaufort maar kreeg een permanent plaatsje. Bij hoogwater staan de paarden met hun voeten in de zee, bij laagwater kan je paard en ruiter zomaar aanraken.

Jan Fabre op een schildpad

Een ander overblijfsel van Beaufort is ‘Le vent souffle où il veut’ van Daniël Buren, een bos van 100 vlaggenmasten aan de jachthaven. En natuurlijk het bekendste werk: ‘Op zoek naar Utopia’ van Jan Fabre. Hij creëerde het werk voor Beaufort 2003. Het toont de kunstenaar zelf, op de rug van een reusachtige zeeschildpad en turend in de verte.

Meer info: www.dekust.be/nieuwpoort

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse steden!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Nieuwpoort
Gerelateerde logeertips

Op stap in de Vlaamse Ardennen

Al wandelend ontdek je de best bewaarde geheimen van Vlaanderen Vakantieland. Op deze 5 plekjes in de Vlaamse Ardennen droom je weg bij een prachtig panoramisch uitzicht.

Vijf Vlaamse kunststeden om te ontdekken

Gebeten door citytrips? Bezoek dan de 5 Vlaamse kunststeden: Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Alle steden hebben een eigenzinnig karakter en een rijke geschiedenis. Kies een leuk logies uit en maak er een waanzinnig weekend van!

Water gesplitst? Blijf dan nog even hangen in gastvrij Limburg

Je krijgt er niet genoeg van, van het fietsen door het water van natuurgebied De Wijers. En van al dat water splitsen, word je moe. Gelukkig vind je meer dan genoeg fietsvriendelijke logies in het gastvrije Limburg.