Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Loch Ness of Wijtschate
Special Loch Ness of Wijtschate

In de Westhoek tref je een opmerkelijke en unieke vijver, de Spanbroekmolenkrater. Dit vredevol stukje natuur in het glooiende Heuvelland is ook wel gekend als Pool of Peace. De vijver ontstond uit de grootste mijnenkrater van de Westhoek. Het is nu een adembenemende plek waar je je op een mistige ochtend in Schotland waant. Maar wees gerust, het monster van Loch Ness zal je hier niet spotten.

 

Historisch symbool voor vrede

Pool of Peace, een mijnenkrater uit de Eerste Wereldoorlog, is een herinnering aan de Mijnenslag. Op 7 juni 1917 brachten de Britse troepen er 19 ondergrondse mijnen tot ontploffing. Deze krater is de imposantste van allemaal: de vijver is 12 meter diep en heeft een diameter van 129 meter. Wil je je graag verdiepen in dit monumentaal stukje geschiedenis? De Mijnenslag fietsroute brengt je naar alle plaatsen waar de Geallieerden dieptemijnen tot ontploffing brachten. De gigantische explosies verwoestten de Duitse stellingen en sloegen enorme kraters in het landschap. Bij de gevechten die volgden, heroverden Britse, Ierse, Australische en Nieuw-Zeelandse eenheden de heuvelkam van Wijtschate-Mesen.

Wandelen in de Westhoek

Net als in Schotland kan je hier ook prachtige wandelingen maken. Er zijn zelfs verschillende thema’s waar je uit kan kiezen. Tijdens de Kraters- en Mijnenwandelroute beleef je het verhaal van de Mijnenslag van dichtbij. Je bezoekt enkele militaire begraafplaatsen en restanten uit de Eerste Wereldoorlog terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op het glooiende gebied. Wil je rustig genieten van de geluiden van de natuur? Dan is het Stiltepad ongetwijfeld iets voor jou. De wandeling start in Westouter en voert je langs verborgen plekjes in de natuur. Na dit uitje zijn je batterijen ongetwijfeld opgeladen! Voor wie nog meer wil wandelen, is er zelfs een volledig wandelnetwerk met knooppunten. Zo kan je zelf je route plannen met de 270 km aan bewegwijzerde paden. Zin in een ontspannende overnachting na je wandeling? Boek dan zeker een van deze logies in de buurt.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Wijtschate
Gerelateerde logeertips

Ontdek 4 logies in eigenwijs Kortrijk

Play Kortrijk, dat is een eigenwijs stadsparcours met veertig kunstinstallaties om mee te spelen. Veertig? Daar trek je maar beter wat tijd voor uit. Meteen een goede reden voor een weekendje weg naar Kortrijk!

Word verliefd in én op Brugge

Is het mooie Venetië in Italië iets te ver weg voor een citytrip? Geen zorgen, het Venetië van het Noorden ontvangt je graag, dat heb je gisteren kunnen zien in Iedereen Beroemd! Boek een romantisch weekendje weg in één van deze gezellige logies!

De Westhoek verkennen vanuit Diksmuide

Ontdek het schilderachtige Diksmuide! Je geniet er van stad én natuur. Onze gastvrije logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.