Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Mis de bloesems niet
Reservatietip Mis de bloesems niet

Ben je de winter beu? Dan fleur je zeker op van de eerste bloesems aan de fruitbomen. Het is altijd even afwachten wanneer die periode precies valt maar ruw geschat heb je in april de grootste kans om te genieten van de bloesempracht. Wees er op tijd bij en boek nu al jouw logeerplek!

In deze 10 logies overnacht je tussen de bloesems.

Charmante woning in het groen

Met een lekkere tas koffie en een stukje cake voel je je meteen thuis. Marina, de gastvrouw van ’t Koetshuis in Neerlinter, weet hoe ze haar gasten moet verwelkomen. Deze vakantiewoning biedt plaats aan maximum 5 personen. De ligging nabij boomgaarden en trage wegen is niet de enige troef van deze charmante woning. Ze is ook erg comfortabel ingericht en heeft een adembenemende tuin. Een verblijf lijkt hier altijd te kort.

Charmante woning in het groen

Authentieke vierkantshoeve

B&B ’t Wijngaardhof is een prachtige plek om te onthaasten. De B&B heeft slechts 2 kamers. Je logeert er in een authentieke vierkantshoeve tussen velden en boomgaarden. Via de prachtige grote rode poort kom je op het binnenhof van de hoeve terecht. De gastvrouw Maryse zal je met open armen ontvangen. Zij is ambassadrice van de fruitstreek. Naast praktische info deelt ze ook haar liefde voor fruit van eigen bodem met je. Zo zal je ’s ochtends je hart kunnen ophalen aan het uitgebreide ontbijt met streekproducten en een lekker stuk fruit. Genieten was nog nooit zo eenvoudig.

Authentieke vierkantshoeve

(H)eerlijk genieten

Het Loonderhof in Borgloon is een geliefd adresje voor natuurmensen. Je geniet er van de rust in de authentieke stadshoeve met binnenhof en grote ecologische tuin. De gastvrouw Ingrid is geboeid door de natuur. In het Loonderhof kiest ze dan ook voluit voor biologische voeding. Ze serveert producten uit eigen moestuin. Haar groenten, fruit en kruiden verwerkt ze in huisbereide confituren, kruideninfusies en lekkere gerechten. En tijdens het ontbijt kan je het appelsap uit eigen boomgaard proeven. Zo fris en vol smaak!

(H)eerlijk genieten

Halte tussen de boomgaarden

Gasthof de Statie was tot de jaren ‘50 een stop op de spoorlijn tussen Tienen en Diest. Nu kan je er logeren in een origineel maar comfortabel kader. Van doorrijdende treinen heb je geen last want de oude spoorweg is intussen omgevormd tot een fietspad. Je fietst er tussen bloesems en uitgestrekte velden. Ook de gezellige stad Sint-Truiden ligt vlakbij. Ontbijten doe je in een oud spoorwegtuig. Met wat geluk schijnt de zon en kan je later op de dag genieten van een lokaal biertje op het aanpalende terras.

Halte tussen de boomgaarden

B&B in hartje Haspengouw

Hoeve Roosbeek bevindt zich in het prachtige Haspengouw. De hoeve ligt op een domein van 2ha waar je geniet van alle rust en privacy. ‘s Ochtends staat er een smakelijk ontbijtbuffet klaar. Ideaal om je batterijen op te laden voor de volgende uitstap. Neem je tijd: wandel de natuur tegemoet of ontdek de omgeving op de fiets. Iets minder sportief? Je kan ook een Vespa huren om over de heuvels van Haspengouw te toeren.

B&B in hartje Haspengouw

Kleinschalig charmehotel

Hotel Pluimpapaver ligt verscholen in een oase van groen in het landelijke Rillaar. Om het groene karakter te versterken, kozen de eigenaars Jasmina en Hans ervoor om een boomgaard aan te planten. Ze kozen bewust voor hoogstammige fruitbomen, die kenmerkend zijn voor het Hageland. Het hotel telt slechts 5 kamers. Jasmina is diegene die in de potten roert. Zij verzorgt het meergangenmenu met seizoens- en streekproducten. Hans is dan weer de vroege vogel, die je ’s ochtends een smakelijk ontbijt serveert. Eén van de kamers is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Kleinschalig charmehotel

Prachtige hoeve

Schoon Goed is een prachtig gerestaureerde hoeve, midden in het dorp Gingelom. Via een wandelpad kom je dadelijk in de weidse natuur. De omliggende grote boomgaard verleent het domein een zeer landelijk karakter. Je kan er kiezen voor de luxueuze gastenkamers of de stijlvolle vakantiewoning.

Prachtige hoeve

Hotel met kasteelkamers

Hotel L’O de Vie  is gevestigd in een kasteel in Velm, op 6 km van Sint-Truiden. Het hotel heeft 8 moderne stijlvolle kamers en biedt gratis toegang tot een overdekt zwembad. Voor een heerlijke maaltijd of lunch kan je terecht in de kasteelbrasserie.

Hotel met kasteelkamers

Vakantiewoning met zwemvijver

Vakantiewoning De Borgerij is een voormalige vierkantshoeve op een domein van 3 ha. De hoeve oogt licht en ruim. Overal heb je zicht op de tuin met zwemvijver en de omliggende weiden en velden. In de leefruimte eet je met een gezelschap tot 16 personen aan de kloostertafel. Vanuit de woning bereik je vlot verschillende mooie fiets- en wandelroutes. Het glooiend landschap zorgt voor fantastische vergezichten.

Vakantiewoning met zwemvijver

Vakantiewoning in fruitbedrijf

In het landelijke dorpje Schalkhove vind je de Fruithoeve. Deze vakantiewoning is gelegen in een actief fruitbedrijf. Wie interesse heeft, kan een rondleiding krijgen. Er is ook een uitgebreide keuze aan arrangementen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van e-bikes of een elektrisch wagentje om de boomgaarden te verkennen.

 

Vakantiewoning in fruitbedrijf
Op zoek naar meer adresjes tussen de bloesems?
Meer logies in Hageland en Haspengouw