Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Mysterieus wandelen in de Kempen
Special Mysterieus wandelen in de Kempen

Als de ochtendzon een sluier van fijne mist over het Kempense landschap werpt, waan je je in de Everglades. Een heerlijk winters wandellandschap met zandduinen en belevingsbossen, vijvers en kronkelende beekjes. En dichterbij dan je denkt.

Net buiten het historische stadje Herentals werpt de winterkou een dunne witte laag over het Peertsbos. Het lijkt wel een sprookjeswereld, met groene dennenbomen in lichtbruin woestijnzand, vijvers vol leven, en dikke eiken en beuken. In de verte stuurt een specht zijn roffelgeluiden over het bos uit en een boomklever zoekt behendig zijn weg tussen de takken. Een wandeling is hier altijd een verademing.

Een wandelland vol verrassingen

Krijg je niet genoeg van dit mysterieuze landschap? Het Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug neemt je mee langs de mooiste hoeken van de Kempen in Retie, Herentals en Kasterlee. Goed voor 315 kilometer aan wandelwegen. Volg de kronkelende Nete door duinen als in de Sahara, de altijd groene dennenbossen komen recht uit Canada en de vijvers en beekjes ademen de atmosfeer van de Everglades. Stap de vogelkijkhut van de Snepkensvijver binnen – het oudste natuurreservaat van Vlaanderen! – en speur naar de watervogels in het zacht purperen landschap vol gagelstruiken.

Zondagse winterwandelingen

Geen idee waar je jouw ontdekkingstocht begint? Volg dan gewoon de gids. Elke zondag neemt die je mee op een wondere winterwandeling, de hele winter lang.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Herentals
Gerelateerde logeertips

De leukste wandel- en wellnessadresjes in Limburg

Wat is er heerlijker (én gezonder) dan na een stevige wandeling in de koude te genieten van een stomende saunabeurt? We zetten een aantal heerlijke wellnesslogies in Limburg voor je op een rijtje.

De Westhoek verkennen vanuit Diksmuide

Ontdek het schilderachtige Diksmuide! Je geniet er van stad én natuur. Onze gastvrije logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.

Als God in Frankrijk

Met z’n tweetjes wandelen langs een kabbelende rivier, sprookjesachtig kasteel en impressionante dreven? Daarvoor hoef je niet op bezoek bij onze zuiderburen. In de Leiestreek word je met verstomming geslagen door het schilderachtige kasteel Ooidonk en zijn dromerige omgeving.