Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Op safari in Kalmthout
Special Op safari in Kalmthout

Of je daar nu net een wilde giraf zag lopen? Euh… Dat zal moeilijk zijn aangezien we nog in Vlaanderen zitten. Maar we snappen de verwarring volledig: het idyllische landschap doet je meteen denken aan een safari in Kenia. Deze adembenemende plek bevindt zich echter in Kalmthout, in één van de oudste en grootste natuurreservaten van ons land.

Grenspark Kalmthoutse Heide

Heide, vennen, duinen & bossen: aan variatie geen gebrek in de Kalmthoutse Heide. Dat zorgt voor een afwisselend landschap met zeldzame planten en dieren. Onze tip? Ga zeker eens langs in augustus of september en boek vooraf een heerlijk openluchtetentje bij de Piknikfabrik. Dat is smullen tussen de purper gekleurde struikheiden. Adembenemend mooi!

Fietsen, wandelen of steppen

Deze route is een echte klassieker. Sinds 1975 is dit de eerste bewegwijzerde themaroute in de Kempen. De hoofdrol is weggelegd voor de Kalmthoutse Heide. Op het menu: 57 km natuur, rust en fietsplezier à volonté. Schuilt er in jou geen Tom Boonen? Ga gerust te voet. De knooppunten van wandelnetwerk Kempense Heide loodsen je naar de allermooiste plekjes. Vind je stappen te gewoontjes? Goed nieuws: je kan ook steppen. Eén letter verschil, maar een compleet andere natuurbeleving. Zoef, weg ermee!

Met de rolstoel door de heide

Sinds kort beschikt de Kalmthoutse heide over een ‘Cadweazle': een elektrische terreinrolstoel. Het is extreem stabiel en kan tot 6km/uur rijden. Oneffenheden, boomwortels: geen probleem voor dit unieke vervoersmiddel. Zo kunnen mensen met een fysieke beperking, ernstige ziekte of ouderen ook genieten van de mooie omgeving.

 

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in en rond Kalmthout!
Gerelateerde logeertips

Eropuit met het hele gezin in de Kempen

Wat je niet allemaal kan doen in de Kempen! Een klimtoren met glijbanen op het water uittesten, op visite gaan bij schattige giraffen of imposante bruine beren, op klompen wandelen, bommen ontmantelen in het bos, een razendsnelle rollercoaster uitproberen,...

Avontuurlijke nachten in de Kempen

Van op avontuur gaan, word je moe. En avonturen vallen er volop te beleven in de Kempen. Een geluk dus dat er ook zalige logeeradresjes zijn waar je helemaal tot rust komt, klaar voor alweer het volgende avontuur.

Genieten, dat doe je in de stille Kempen!

In Iedereen Beroemd zag je dat de Kempen zo veel te bieden hebben. Denk maar aan de vele wandel- en fietsroutes, het varen op de Kempense rivieren, het toeren op het ruiter- en mennetwerk,... . Lille, het hart van de Kempen, is dan ook een prima uitvalsbasis om deze regio te ontdekken. Onze logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.