Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Prachtige meren in de Kempen
Special Prachtige meren in de Kempen

Liefhebbers van het buitenleven: zoek het niet te ver! Je hoeft niet helemaal naar het Nationaal park Lake District voor een portie betoverende natuur. De schilderachtige schoonheid van de Kempense meren moet zeker niet onderdoen. Snuif de buitenlucht op tijdens een sportieve namiddag, rustgevende wandeling, verrassende boottocht of geniet van een pleziertochtje op de Vespa. Waar wacht je nog op?

Sporten of relaxen aan het Zilvermeer

Het Zilvermeer biedt voor ieder wat wils: zonnekloppen aan het witte zandstrand met zwem- en roeivijver of naar de watersportvijver om te surfen, zeilen, kajakken, duiken of waterfietsen. Niet zo’n waterrat? Zoek de avontuurlijke speeltuinen, minigolf, tennis- en sportterreinen op. Voor de durvers zijn er zelfs hoogteparcours met klimmuren. En als je gewoon van de omgeving wil genieten, spring je op de (huur)fiets.

Panorama vanop de Sas 4-Toren

In Dessel komen drie kanalen samen in één punt: Sas 4. En dat is een unicum in Europa! Geen betere plek voor een uitkijktoren dus. De Sas 4-Toren is 37 meter hoog en telt 216 treden. Een serieuze klim, maar die vergeet je onmiddellijk als je boven bent door het indrukwekkende zicht over de Kempense meren. 

Aan de voet van de Sas4-Toren vind je het startpunt van het Pagadderpad, een boswandeling voor grote en kleine pagadders. Onderweg word je uitgedaagd om te bewegen: lopen over water, springen, rennen als een ree, denappels schieten, balanceren, een boot verder trekken, ... Fun gegarandeerd!

 

Scooteren, varen of fietsen

Al trappend bewonder je het adembenemende landschap van de Kempen. De fietslus Rondom Abdij van Postel gidst je door de bossen op een steenworp van Nederland. Je fietst langs een kloosterhoeve met bidplaats die in 1140 werd gebouwd door de norbertijnen. Ook vanop het water verken je de streek. Maak een boottocht op de Kempense kanalen met de Zander en kom tot rust op het kabbelende water. Hou je van wat meer snelheid? Snor met een vespa langs de talrijke meren, kanalen, sluizen, bruggetjes en de waterrijke natuur. De ideale tussenstop: genieten op een terrasje aan de jachthaven Port Aventura. Een toffe activiteit met de hele familie, vrienden, collega’s of romantisch met z’n tweetjes! Uitgeput na de tocht? Reserveer op voorhand een van deze gezellige logies.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in de Kempen!
Gerelateerde logeertips

Mijn favoriete plek in Vlaanderen

Van mei tot oktober trekt Anne Paulissen door Vlaanderen om 30 unieke plekken te ontdekken. Zij ontmoet inspirerende mensen die trots zijn op hun streek en die haar als echte ambassadeurs de hotspots tonen die je moét gezien hebben. Bekijk hier de videoreportages.

Avontuurlijke nachten in de Kempen

Van op avontuur gaan, word je moe. En avonturen vallen er volop te beleven in de Kempen. Een geluk dus dat er ook zalige logeeradresjes zijn waar je helemaal tot rust komt, klaar voor alweer het volgende avontuur.

De leukste logies in Mol

Wil jij net zoals Chiara en Wim in Iedereen Beroemd Mol verkennen? Verblijf dan bij 1 van deze 5 logies. Zo kan je stressloos de bossen en meren in de Kempen ontdekken.