Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Scandinavisch mooi in Brakel
Special Scandinavisch mooi in Brakel

Al wandelend door een frisgroen bos hoor je opeens geritsel in het struikgewas. Een groepje elegante reeën komt tevoorschijn en kijkt je even aan voor ze snel wegdartelen. Een tafereel dat enkel in Zweden voorkomt? Nee hoor! Het Brakelbos in de Vlaamse Ardennen is ook een thuishaven voor deze sierlijke diertjes.

Wandel door de feeërieke natuur

Het voorjaar is het beste moment om reekalfjes te spotten langs de Brakelbos wandelroute. Deze route slingert langs de bronnen van de Zwalm en door het frisgroene beukenbos. De Stiltewandelroute in Everbeek moedigt je aan extra stil te zijn en helemaal op te gaan in de natuur. Met een beetje geluk komt een ree even dag zeggen. Meer wandelinspiratie, culinaire tips en logeeradresjes vind je in de brochure ‘Koplopen – Langs knooppunten in de Vlaamse Ardennen’.

Logeren in een landhuis of charmant hutje

In deze streek tref je een heleboel unieke logies. Bij B&B Caes Daele overnacht je in een gerenoveerd landhuis met zicht op de ongerepte natuur. Een baantje trekken in een verwarmd zwembad of detoxen in de sauna. Luxe is hier de grote troef! Eén voelen met de natuur? Vakantielogies De Groene Weg in Brakel biedt knusse houten pods aan omringd door weiden en boomgaarden. Zo’n pod is een stijlvol houten huisje in het groen met privébadkamer. Zo kom je pas echt in aanraking met de natuur!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in de buurt van het Brakelbos!
Gerelateerde logeertips

Beleef je eigen Ronde van Vlaanderen

Legendarische hellingen en kasseistroken: de basisingrediënten van Vlaanderens mooiste fietsroute, de Ronde van Vlaanderen. Op zondag 5 april rijden onze strafste wielrenners deze koers maar het hele jaar door kan je de Ronde zelf verkennen.

Op stap in de Vlaamse Ardennen

Al wandelend ontdek je de best bewaarde geheimen van Vlaanderen Vakantieland. Op deze 5 plekjes in de Vlaamse Ardennen droom je weg bij een prachtig panoramisch uitzicht.

Mijn favoriete plek in Vlaanderen

Van mei tot oktober trekt Anne Paulissen door Vlaanderen om 30 unieke plekken te ontdekken. Zij ontmoet inspirerende mensen die trots zijn op hun streek en die haar als echte ambassadeurs de hotspots tonen die je moét gezien hebben. Bekijk hier de videoreportages.