Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Wandelen door Brazilië of de Kempen?
Special Wandelen door Brazilië of de Kempen?

Portugees zal je niet snel horen in de Kempen, maar toch zou je durven denken dat je in het regenwoud bent. Langs onverharde wegen en houten bruggetjes verken je de groene bossen. Je bewondert er oude loof- en naaldbomen, groene poelen, heiden en vochtige broekbossen. Aapjes komen hier niet aan je haren trekken, maar lieve Galloways en schapen houden je wel gezelschap tijdens je wandeltocht.

Backpacken in het bos

Avontuurlijk rondtrekken met rugzak doe je niet alleen in het buitenland. Ook in de Kempen ga je op offroad wandelvakantie. De Kempentocht voert je door de ongerepte natuur van het Turnhouts Vennengebied en de Vallei van het Merkske. Je wandelt er door verschillende landschappen en over schilderachtige bruggetjes. De kers op de taart? Op de bivakzone van Wortel-Kolonie mag je midden in de natuur overnachten! Ook het natuurpad Lovenhoek is er eentje die je afgevinkt moet hebben. Houten vlonderpaden, de kronkelende beek, slingerende paadjes tussen de varens,… Het regenwoud voelt hier heel dichtbij.

Avontuur voor jong en oud

Kinderen en volwassenen vervelen zich onmogelijk in de Kempen! Met het gloednieuwe ziplineparcours roetsj je tussen de bomen van het Zilvermeer en geniet je van het uitzonderlijke uitzicht over het groenblauwe water. Ook voor de durvers: het Klimbos in de Hoge Rielen. Je klautert er in bomen op hoogtes van 4 tot 11 meter en volgt een parcours van 500 meter lang. Geen zorgen, je wordt individueel gezekerd met een slim beveiligingssysteem. Onderweg kom je langs evenwichtsbalken, bandenbruggen, klimnetten en een zipline boven het water. Een uitstap met de kleine kapoenen? Langs het Totterpad in het Grote Netewoud volg je de sporen van Bernard de Bever. Je loopt over een boomstambrug, kruipt in een vogelnest en wandelt over stronkjes. Echt iets voor kleine avonturiers!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier tal van logeeradresjes in de Kempen!
Gerelateerde logeertips

Eropuit met het hele gezin in de Kempen

Wat je niet allemaal kan doen in de Kempen! Een klimtoren met glijbanen op het water uittesten, op visite gaan bij schattige giraffen of imposante bruine beren, op klompen wandelen, bommen ontmantelen in het bos, een razendsnelle rollercoaster uitproberen,...

Avontuurlijke nachten in de Kempen

Van op avontuur gaan, word je moe. En avonturen vallen er volop te beleven in de Kempen. Een geluk dus dat er ook zalige logeeradresjes zijn waar je helemaal tot rust komt, klaar voor alweer het volgende avontuur.

Genieten, dat doe je in de stille Kempen!

In Iedereen Beroemd zag je dat de Kempen zo veel te bieden hebben. Denk maar aan de vele wandel- en fietsroutes, het varen op de Kempense rivieren, het toeren op het ruiter- en mennetwerk,... . Lille, het hart van de Kempen, is dan ook een prima uitvalsbasis om deze regio te ontdekken. Onze logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.