Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Zeehonden in Nieuwpoort?
Special Zeehonden in Nieuwpoort?

Altijd al zo’n schattige zeehond willen zien van dichtbij? Je hoeft zeker niet naar de andere kant van de wereld om de diertjes te spotten! Aan de Belgische kust komen ze ook graag eens piepen. Vanop de pier in Nieuwpoort is de kans het grootst dat je er eentje ziet zonnebaden. Er is ook een zee aan mogelijkheden om de zeehondjes vanop het water te bewonderen.

Nieuwpoortse dieren en planten

Wil je de dieren vanop het water begroeten? Neem dan zeker de veerboot naar de andere kant van de vaargeul. Al dobberend op het water komt er misschien een zeehond gedag zeggen. Als je graag zelf over het water zeilt, moet je een bezoek brengen aan de Vlaamse Vaarschool in Nieuwpoort. Daar kan je een zeilinitiatie volgen en geruisloos de zeehonden bewonderen. Blijf je liever op het droge? Fiets of wandel langs de promenade van Nieuwpoort of maak een wandeling door de bijzondere biotoop van De IJzermonding. De namen van de zoutminnende planten die je hier tegenkomt spreken tot de verbeelding. Ooit al gehoord van de zeeweegbree, de zeekraal of het lamsoor?

 

Tussen de zeehondjes

Je kan trouwens ook naar Knokke als je zeehondjes wil spotten! Je bewondert de dieren in hun natuurlijke omgeving van de Westerschelde. Knokke Boat Zeehonden Discovery is het enige botenbedrijf dat zo dicht mag komen. Ongeveer 15 minuten blijft de boot op het water stilliggen. Zo kan jij in alle rust de dieren van dichtbij fotograferen en genieten van een glaasje cava op het water. Wat een hondenleven!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier al onze logeeradresjes in en rond Nieuwpoort!
Gerelateerde logeertips

Mijn favoriete plek in Vlaanderen

Van mei tot oktober trekt Anne Paulissen door Vlaanderen om 30 unieke plekken te ontdekken. Zij ontmoet inspirerende mensen die trots zijn op hun streek en die haar als echte ambassadeurs de hotspots tonen die je moét gezien hebben. Bekijk hier de videoreportages.

Word verliefd in én op Brugge

Is het mooie Venetië in Italië iets te ver weg voor een citytrip? Geen zorgen, het Venetië van het Noorden ontvangt je graag, dat heb je gisteren kunnen zien in Iedereen Beroemd! Boek een romantisch weekendje weg in één van deze gezellige logies!

De Westhoek verkennen vanuit Diksmuide

Ontdek het schilderachtige Diksmuide! Je geniet er van stad én natuur. Onze gastvrije logiesuitbaters ontvangen je er met open armen.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans