Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Destelheide – Hanenbos
Certified / Recognized / C
Hostel

Destelheidestraat 66, 1653 Beersel (Dworp) Toon kaart

Groene ruimte voor spel, ontdekking & creativiteit nabij Brussel
Richtprijs voor je vakantie bij ‘Destelheide – Hanenbos’:
€ 21,00
/ Prijs per persoon per nacht, per nacht
GROENE RUIMTE VOOR SPEL, ONTDEKKING & CREATIVITEIT NABIJ BRUSSEL

Ligging

Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur & Avontuur en Destelheide, Centrum voor Jeugd, Kunst & Creatie zijn prachtige oases van rust, spel, avontuur en creativiteit op een boogscheut van Brussel en op 5km van Halle.
Zowel Hanenbos als Destelheide beschikken over een ruime parking. De centra zelf zijn verkeersvrij, zodat je er volop kan spelen, genieten en creëren.
Destelheide en Hanenbos zijn ook vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (https://www.destelheide.be/nl/over-ons/ligging-bereikbaarheid/ of https://www.hanenbos.be/nl/over-ons/ligging-bereikbaarheid/)
Zowel Destelheide als Hanenbos is een prima uitvalsbasis voor excursies naar het Pajottenland en de Groene Gordel. Verschillende fietsroutes en mountainbikeparcours lopen langs de centra.

Logies

Destelheide beschikt over vier slaapblokken. Elk hebben ze tien kamers voor zes personen. De kamers zijn voorzien van drie stapelbedden en beschikken over een eigen douche en verschillende wastafels. Wil je in Destelheide meer privacy en extra comfort, dan kan je terecht in De Slekke. Dit afzonderlijk paviljoen voor 18 personen bestaat uit 1- en 2-persoonskamers, elk met eigen badkamer en toilet. De Slekke heeft ook een vergaderruimte (met wifi), een terras en een ontspanningslokaal.

Hanenbos beschikt over 40 slaapkamers voor één, twee, vier of zes personen. Wens je meer privacy in Hanenbos dan kan je het appartement huren, dit is geschikt voor 20 personen en heeft naast 6 slaapkamers, 2 badkamers en toiletten ook een zithoek en een aparte vergaderruimte.

Verblijven in Destelheide en Hanenbos gebeurt in volpension. Drie keer per dag geniet je van een heerlijke maaltijd in het restaurant. Omdat duurzaamheid heel belangrijk is in Destelheide en Hanenbos, wordt er gekookt met eerlijke, korte keten producten en wordt er elke donderdag een vegetarische maaltijd voorzien. Heb je allergieën of speciale eetwensen? Geef ze even door en dan wordt er volop rekening mee gehouden.
Een vieruurtje, koffiepauze of een drankje 's avonds benut je in de bar. Keuze te over aan lekkere versnaperingen en frisse of warme dranken. Zin om te dansen? Plaats genoeg om lekker te swingen en je te laten gaan.

Troeven

Destelheide werd ontworpen als een ‘centrum voor creatieve expressie’. De infrastructuur is dan ook uitermate geschikt voor kunstzinnige activiteiten: tekenen, schilderen, boetseren, theater, film, muziek en dans, …
Destelheide biedt een professionele, polyvalente theaterzaal, volledig uitgeruste danszalen, ateliers voor beeldend werk, multifunctionele ruimtes, een muziekstudio met hoogwaardige infrastructuur en doka's. De werkblokken liggen evenwichtig verspreid over het 8 ha grote terrein. Zo zijn de groepen gescheiden en geef je in alle rust en vrijheid vorm aan je ideeën.

Hanenbos is rustig gelegen in een 15ha groot bos dat enkel toegankelijk is voor verblijvers van Hanenbos. Het grenst aan het provinciedomein van Huizingen met 100ha bos en tal van recreatieve mogelijkheden. Hanenbos beschikt over hedendaagse vergader- en ontspanningsinfrastructuur en een avontuurlijke buitenomgeving met bosbeleefpad, laag touwenparcours en klimmuur. Je kan er verschillende spel- en sportkoffers ontlenen en een expo bezoeken met of zonder doe-activiteiten.

Contact:

Adres: Destelheidestraat 66, 1653 Beersel (Dworp)
Telefoonnummer: +32 2 380 39 15
E-mail: info@destelheide.be
Website: http://www.destelheide.be
Contacteer het logies

Capaciteit:

  • 12 kamers voor 1 persoon
  • 24 kamers voor 2 personen
  • 8 kamers voor 4 personen
  • 46 kamers voor 6 personen
Totaal aantal personen:

368

Faciliteiten:

Restaurant/Halfpension Parking Free Wifi

Extra faciliteiten:

Feestzaal / Fietsverhuur / Familiekamers / Mogelijkheid om bagage na te brengen voor fietsers op doorreis / Openbaar vervoer (bushalte of station) op max. 500 meter / Oplaadpunt elektrische fietsen / Kindvriendelijke faciliteiten (meubilair, bestek, ...) / Ontspanningsruimte / Glutenvrije maaltijden (op aanvraag) / Minigolf in de buurt / Aan het bos / Vergaderzaal / Terras / Kranten beschikbaar / TV / Mountainbike routes in de buurt / Lunchpakket op aanvraag / Tafeltennis / Barbecuevoorzieningen / Zwemmen mogelijk in de buurt / Golfbaan (binnen 3 km) / Speciale menu's (dieet, allergieën, ...) (op aanvraag) / Destelheide beschikt over een polyvalente schouwburgzaal, 2 danszalen en een muziekstudio. In Hanenbos vind je een klimmuur, een laag touwenparcours en bos met bosbeleefpad.

Wandelen en fietsen

Wandelaars en fietsers komen in onze groene omgeving aan bod: naast verschillende uitgewerkte wandelingen, kan je ook een fietstocht uitstippelen aan de hand van het fietsknopenpuntennetwerk.

Groepsvakantie

Destelheide is een uniek centrum, de verscheidenheid in zalen en lokalen leent zich perfect tot creatieve en kunstzinnig activiteiten. Verkies je een verblijf midden in een bosrijke omgeving, dan kan je in Hanenbos terecht.

Sportief

De nabijheid van het Provinciedomein Huizingen biedt heel wat mogelijkheden om actief bezig te zijn. Ook wandelaars en fietsers komen in onze groene omgeving aan bod.

Hoogseizoen
Kamer met ontbijt
Half pension
Prijs per persoon per nacht
Kamer met ontbijt: € 21,00
Half pension: € 31,00
Laagseizoen
Kamer met ontbijt
Half pension
Prijs per persoon per nacht
Kamer met ontbijt: € 21,00
Half pension: € 31,00
Kortingen, toeslagen & extra's:
https://www.hanenbos.be/nl/tarieven/
https://www.destelheide.be/nl/tarieven
Geen verschil hoog- en laagseizoen
Richtprijs voor je vakantie bij ‘Destelheide – Hanenbos’:
€ 21,00
/ Prijs per persoon per nacht, per nacht

Aankomst & vertrektijden


Inchecken vanaf 08:00
Inchecken tot 21:30

Uitchecken vanaf 08:00
Uitchecken tot 17:00


reviews van Destelheide – Hanenbos (0)

Er zijn nog geen reviews over Destelheide – Hanenbos

Plaats een eigen review

nog 300 karakters beschikbaarIn de buurt van Destelheide – Hanenbos
Provinciedomein Huizingen: Trekkershutten Provinciedomein Huizingen: Trekkershutten

Ten zuiden van Brussel, in de groene rand en vlakbij verscheidene bezienswaardigheden zoals het...

De Kaai De Kaai

Wij zijn ideaal gelegen vlak tegenover het station van Halle met ook de haltes van De Lijn. De...

Les Eleveurs Les Eleveurs

Les Eleveurs is een familiehotel-restaurant in het stadje Halle, vlakbij het station. Door de...