Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Plaats 44, 1547 Bever Toon kaart

Surplace
Richtprijs voor je vakantie bij ‘Surplace’:
€ 85,00
/ Prijs per kamer (2p.), per nacht
Logeren plus
SURPLACE

Ligging

Welkom op de plaats van faciliteitengemeente Bever. Welkom, in Surplace. Onder de kerktoren verbergt een geklasseerde gevel het hotel.
Gelegen in het uiterste hoekje van het Pajottenland, gekend voor het Bruegellandschap, het Brabants trekpaard, grenzend aan de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines.
Een landelijke streek.

Logies

Surplace is de som van alles wat je graag af en toe wilt missen. Stress, lawaai, onrust… Volgens Wikipedia is surplace ‘een techniek waarbij de fiets al balancerend op (nagenoeg) dezelfde plek gehouden wordt zonder dat de fietser steunt op de grond.’ Als je in Surplace verblijft zijn de hellingen met de oerkasseien van de Vlaamse klassiekers niet veraf. De naam Surplace is metaforisch voor een klein hotel, uniek in zijn genre. De tijd balanceert hier al vele jaren op de grens van Vlaanderen en Wallonië. Bever is het raakpunt van drie provincies. Het poëziehotel is een typisch dorpshuis dat eertijds een café, een drukkerij, een postkantoor, een duivenmelkerij was… en nu een karaktervol hotelletje. Waar de tijd de muren geleerd heeft stilte uit te ademen. In de zeven kamers, smaakvol opgetrokken met gerecycleerd hout, staat de tijd stil. Eva Gerlach, Luuk Gruwez, Miriam Van hee, Roland Jooris, Geert Vanistendael, Charles Ducal, Koen Stassijns & Ivo van Strijtem en Marc Tritsmans kregen hier elk hun ‘eigen’ kamer. Ze verbleven er en schreven elk een gedicht met als titel Surplace. Naast dat gedicht op de muur van de kamer vind je van elke dichter ook het nagenoeg volledige oeuvre.
Dit hotel met zijn uniek concept is uitermate geschikt voor dichters, schrijvers, denkers… die heel graag in de grootste stilte willen lezen, schrijven, nadenken. Het hotel beschikt ook over een ruime living met een grote ronde tafel waar tien mensen kunnen bij aanschuiven. Een bibliotheek met honderden boeken, een binnenvijver waarin de toren van de kerk zich spiegelt, een stille tuin met fruitbomen en diverse afgescheiden hoekjes en een poëziemuur. En wordt je brein wat lettermoe dan kun je zalige wandelingen maken. Te voet of met de fiets doorheen het glooiend Pajottenland. Best mogelijk dat je Pieter Breugel de Oude tegenkomt. Je kunt een bezoek brengen aan Lessines, met het geboortehuis van Magritte en het prachtige Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos. Of je kunt het schitterende Kasteel van Gaasbeek bezoeken, of… Of op de muur van Geraardsbergen of de Bosberg even gaan surplacen.

Troeven

We streven naar een doorgedreven duurzaamheid, werken met bio- en/of lokale producten.
De eerste groene sleutel mochten we in ontvangst nemen.

Contact:

Adres: Plaats 44, 1547 Bever
Telefoonnummer: +32 54 58 68 20
GSM-nummer: +32 477 63 09 82
E-mail: info@rosario.be
Website: http://www.surplace.be
Contacteer het logies

Capaciteit:

 • 3 kamers voor 1 persoon
 • 4 kamers voor 2 personen
Totaal aantal personen:

11

Faciliteiten:

Restaurant/Halfpension Free Wifi ECO Label

Extra faciliteiten:

Fietsverhuur / Openbaar vervoer (bushalte of station) op max. 500 meter / Oplaadpunt elektrische fietsen / Ontspanningsruimte / Glutenvrije maaltijden (op aanvraag) / Vergaderzaal / Terras / Kranten beschikbaar / TV / Lunchpakket op aanvraag / Hoeve- en/of streekproducten (maaltijden) / Zwemmen mogelijk in de buurt / Speciale menu's (dieet, allergieën, ...) (op aanvraag) / Beschermd gebouw / Erfgoed / Workshops / Huisdieren aanwezig / Omheinde tuin / Een bibliotheek waar poëzie, kunst en architectuur centraal staan.

Groepsvakantie

Wil je graag je talent delen met anderen, zoek je een plek om samen met vrienden eindelijk een "bubbel" te vormen. We luisteren naar je wensen om die zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

Wandelen en fietsen

Surplace ligt op een wandel- en fietsknooppunt. Wandel- en fietskaarten Pajottenland en La Wallonie picarde zijn beschikbaar. Stalplaats en oplaadpunt mogelijk. Het Bruegellandschap is glooiend, verzichten compenseren de kuitenbijters.

Uniek

Surplace, Het dichtershotel. Poëzie, cultuur, en verbondenheid met de natuur staan centraal. Het gebouw staat in de Ferrari's atlas en werd met respect verbouwd tot hotel.

Ontdekken

Surplace ligt op de taalgrens, centraal tussen Brussel en Lille (Fr) Enkele ongekende culturele parels uit de omgeving: https://www.notredamealarose.be, Lessines. http://www.grand-hornu.eu, Grand-Hornu http://www.kasteelvangaasbeek.be

Hoogseizoen
Kamer met ontbijt
Kamer zonder ontbijt
Half pension
Prijs per kamer
Kamer met ontbijt: € 85,00
Kamer zonder ontbijt: € 85,00
Half pension: € 135,00
Laagseizoen
Kamer met ontbijt
Kamer zonder ontbijt
Half pension
Prijs per kamer
Kamer met ontbijt: € 85,00
Kamer zonder ontbijt: € 85,00
Half pension: € 135,00
Kortingen, toeslagen & extra's:
toeslag voor 1 nacht:
2 pers. kamer: + € 15
1-persoonskamer: + €10
Richtprijs voor je vakantie bij ‘Surplace’:
€ 85,00
/ Prijs per kamer (2p.), per nacht
Logeren plus
Midweek maandag – vrijdag
Midweek maandag – vrijdag
 • We bieden de mogelijkheid om
 • 4 nachten te verblijven,
 • vol pension,
 • de hele dag koffie/thee/water/fruitsap.
 • We vragen wel een handje hulp bij de afwas.

€ 400,00 per persoon

Ontdek het Pajottenland
Ontdek het Pajottenland
 • verwelkomingsdrank
 • 1 wandel- of fietskaart
 • 2 driegangenmenu's
 • uitgebreide streekinfo
 • weekend van vr 18u tot zo 16u

€ 250,00 per kamer (2p.)

Aankomst & vertrektijden


Inchecken vanaf 16:00
Inchecken tot 21:00

Uitchecken vanaf 07:00
Uitchecken tot 11:00


reviews van Surplace (0)

Er zijn nog geen reviews over Surplace

Plaats een eigen review

nog 300 karakters beschikbaarIn de buurt van Surplace
Rosario Rosario

B&B in Bever, een dorpje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.

B&B 't Mollenhof B&B 't Mollenhof

Onze kinderboerderij met B&B is gelegen in het kleine dorpje Bever, met zijn vele kapelletjes en...

Hotel du Commerce Hotel du Commerce

Hotel Du Commerce is gelegen in het hartje van Blankenberge, vlakbij het strand en de zee. Met...