Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

06/06/2017 - Vaderdag beleef je samen: 5 tips voor een vakantie in eigen land

Op 11 juni is het Vaderdag! Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Schenk je vader een Vakantiecheque en ga samen een weekendje weg in eigen land. Trek erop uit in de Vlaamse regio’s, ontdek de mooiste kunststeden of waai lekker uit aan de Kust. Wij selecteerden alvast 5 leuke logies, waar je vader nieuwe ervaringen opdoet en een topvakantie beleeft!

In het jaarlijkse logiesboek en op de website zet Logeren in Vlaanderen Vakantieland meer dan 800 logeeradresjes in de kijker. Dé ideale inspiratiebron om een vakantie in eigen land te boeken. Nieuw dit jaar is de campagne Logeren Plus: meer dan 130 logies bieden naast een overnachting een speciaal pakket aan. Logeren Plus "ontdek de bierwereld", Logeren Plus "workshop beeldhouwen", Logeren Plus "mountainbiketocht",... het zijn maar een paar voorbeelden van activiteiten, waardoor je vader de meest onvergetelijke momenten beleeft.

Uit het Logeren Plus aanbod kozen wij 5 pakketten uit voor Vaderdag. Bij deze logies geniet je vader van een unieke beleving en een kwaliteitsvolle service. Op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland vind je het volledige aanbod. Onze selectie:

Groene rust versus adrenaline
Ontdek de groene omgeving van de Vlaamse Ardennen tijdens een rustgevende fietstocht. Hou je van wat meer actie? Schakel dan een versnelling hoger en trek door de ruige Scheldemeersen. Probeer het moerasparcours, leg het blotevoetenpad af of kruip in een kajak. Durvers wagen zich ook aan de akelige deathride. Natuur en avontuur verzekerd!
B&B Hof Ter Lucht, Bergstraat 3 A, 9790 Wortegem-Petegem (Petegem-aan-de-Schelde)
 
Hedendaagse landbouw in de spotlights
In het landbouwdorpje Heers rij je mee met de Alfonsinekar en leer je bij over de Haspengouwse geschiedenis. Alles wat je altijd al wilde weten over de landbouw hoor je van een ervaren landbouwgids. Kom erachter waarom bieten gezaaid worden in het voorjaar en tarwe in de herfst. Steek gerust je handen uit de mouwen en help mee bij het melken van de koeien.
Vakantiewoning Alfonsinehoeve, Rauwstraat 2, 3870 Heers (Horpmaal)
 
Ontdek boltra: een authentieke volkssport
Zet je schrap voor een potje boltra! Deze authentieke volkssport haalt het competitiebeest in je naar boven. Word jij de winnaar van het spel? Achteraf geniet je van een heerlijk streekbiertje, een smaakvolle dagschotel en een volksboterham met ‘een pattate in de pelle’. Zeker het ontdekken waard!
Hotel Het Wethuys, Watouplein 2, 8978 Poperinge (Watou)
 
Workshop beeldhouwen
Leef je uit tijdens een workshop beeldhouwen. In een beeldhouwatelier bewerk je zelf je eigen speksteentje. Eerst ga je zachtjes te werk met een rasp en daarna polijst je het steentje tot een mooi en glanzend kleinood. Neem je kleine meesterwerkje achteraf mee naar huis!
Vakantiewoning Hof van Verbeelding, Berlaarsesteenweg 55, 2560 Nijlen (Kessel)
 
Dompel je onder in Hagelandse kost
Een gids neemt je mee tijdens een indrukwekkende wandeling door het Hageland. Onderweg vertelt hij je heel wat legendes en sages uit de streek. Je geniet van lokale Hagelandse hapjes en drankjes. Als je interesse hebt in een flinke portie cultuur en culinaire verrassingen, dan is deze activiteit echt iets voor jou.
B&B Luttelkolen, Luttelkolen 9, 3221 Holsbeek (Nieuwrode)
 
Laat je vader zelf een logies kiezen met de Vakantiecheque
Bestel de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque snel en veilig op www.devakantiecheque.be. Je gebruikt de Vakantiecheque wanneer je rechtstreeks bij de logiesuitbating reserveert of je boekt via de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be. Er zijn cheques van 35, 50 en 100 euro. De cheques zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar.
 
Contactinfo:
Suzanne de Lange
Marketingconsulent Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 60 32 / GSM 0485 42 61 50
suzanne.delange@logereninvlaanderen.be

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.