Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

06/07/2020: Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland geven zomertoerisme in eigen land een boost

Fietstochtje gepland deze zomer? Waarom niet koppelen aan een gezellige overnachting? Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland slaan met de Summer Challenge de handen in elkaar om er een mooie zomer van te maken in eigen land. Samen met Klara en Open Monumenten stippelen we de mooiste routes uit langs kunst en erfgoed. Wie tussen 6 juli en 30 september een fietstocht maakt met de Vlaanderen Fietsland app maakt kans op een vakantiecheque van Vlaanderen Vakantieland. Wie dat doet vanuit een logies vergroot zijn kansen aanzienlijk. 

Vlaanderen Fietsland is al langer hét referentieplatform voor wie wil fietsen langs de fietsknooppunten in Vlaanderen. Deze zomer biedt het platform met haar Summer Challenge voor het eerst een hele reeks routes aan langs erfgoed, kunst en andere mooie plekjes in Vlaanderen. 

Via de fietsapp vallen er de hele zomer lang bovendien mooie prijzen te winnen. Zéker voor wie z’n tocht combineert met een nachtje B&B, hotel of vakantiewoning. Op alle fietsroutes zijn er namelijk ‘hotspots’ aangeduid.  Op die plekken kan je via de app punten rapen met een leuk woordspel. Wie logeert krijgt extra bonuspunten. Hoe meer hotspots bezocht en woordpuzzels juist opgelost, hoe meer punten. En hoe meer punten, hoe meer kans op één van de vele vakantiecheques van Vlaanderen Vakantieland. Vanaf maandag 6 juli zal alle info over de Summer Challenge beschikbaar zijn via www.vlaanderen-fietsland.be/vlavak 

“Fietstoerisme is erg populair in Vlaanderen”, aldus Stefaan Gheysen, voorzitter van Logeren in Vlaanderen. “Met de Summer Challenge voegen we hier een extra beleving bij. We stimuleren de Vlaming ook om per fiets nieuwe omgevingen te ontdekken tijdens een vakantie in eigen land”. Op die manier willen Vlaanderen Fietsland en Vlaanderen Vakantieland het toerisme in eigen land volop ondersteunen.  En natuurlijk Vlamingen uitdagen om al die mooie plekken te ontdekken.

Radionet Klara lanceert op 10 juli eigen ‘Kunst op de Kaart’-routes. Vijf uitgekiende routes langs hedendaagse kunst en architectuur, die ook beschikbaar zullen zijn via de Vlaanderen Fietsland App. Open Monumenten liet 3 unieke routes rond erfgoed uitstippelen, die je eveneens kan terugvinden via de app.

Voor meer informatie en contact:
Voor Vlaanderen Fietsland:
Sven Nijs
0472/86 67 54
sven.nijs@nodemapp.com

Voor Vlaanderen Vakantieland
Wim Verscuren
0485/17 81 10
wim.verscuren@logereninvlaanderen.be

URL: www.vlaanderen-fietsland.be/vlavak

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant, Westtoer) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen).

Logeren in Vlaanderen vzw is eigenaar van de merknaam Vlaanderen Vakantieland. Onder deze noemer ondersteunt en promoot Logeren in Vlaanderen vakantiebeleving en kortbij vakanties in eigen land.

 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.