Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

13/05/2019: Logeren in Vlaanderen Vakantieland lanceert campagne “De kortste weg naar verwondering"

VLAANDEREN VERWONDERT ALS BESTEMMING
Heb je ooit ook al getwijfeld of je wel in Vlaanderen was? Vanaf 14 mei 2019 rijden in Vlaanderen bussen rond met affiches die Vlaanderen op zijn mooist en verrassend tonen. Deze beelden roepen de verwachting op dat dit een buitenlandse bestemming is, maar tonen Vlaanderen.

Kunnen de wijngaarden in Wezemaal niet de vergelijking weerstaan met Montepulciano in Italië? Of straalt de mijnkrater in Wijtschate niet eenzelfde mysterie uit als Loch Ness? Is de weidsheid van het Meetjesland niet even rustgevend als Finland? Laat je verwonderen door de prachtige landschappen in Vlaanderen!


KLIMAATVRIENDELIJK
Deze campagne past in de huidige klimaatdiscussie. Het is niet nodig ver te reizen, te rijden of te vliegen om verwonderd te worden door het landschap! Reizen in Vlaanderen Vakantieland houdt je ecologische voetafdruk klein en ook dat is een troef waar Logeren in Vlaanderen Vakantieland graag op inzet. Meer dan 800 logies liggen op een boogscheut van je deur en staan klaar om je een ontspannende vakantie te bezorgen. Logeren in Vlaanderen verzamelt dit logiesaanbod in het jaarlijkse logiesboek Logeren in Vlaanderen Vakantieland en op de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be.

Monique Swinnen, Voorzitter van de interprovinciale werking toerisme: “De 5 provincies zetten al lang in op Vlaanderen als bestemming voor een korte trip of uitstap. Via de vzw Logeren in Vlaanderen werken de provincies samen om Vlaanderen te promoten als reisbestemming: een gastvrije en kwaliteitsvolle nabij vakantie voor jong en oud. De campagnes via Logeren in Vlaanderen zorgden in 2018 voor een bruto omzet van 64,1 miljoen euro voor de toeristische sector.”
 


LOKALE ECONOMIE
En reizen in eigen land doet je vaak nog meer ontdekken: lokale streekproducten, culinaire hoogstandjes, verrassende musea, uitdagende fiets- en wandelroutes, …  Voor de lokale economie is binnenlands toerisme een belangrijke meerwaarde, zowel voor de logies, als voor de plaatselijke horeca en toeristische trekpleisters. De binnenlandse toerist besteedt gemiddeld 530 euro per reisgezelschap tijdens zijn verblijf in Vlaanderen.
 

Contactinfo

Stefaan Gheysen
Voorzitter Logeren in Vlaanderen
GSM 0496 59 61 27

Sofie Roux
Medewerker marketing Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 64 51
sofie.roux@logereninvlaanderen.be

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant, Westtoer) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen).

 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.