Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

14/04/2016 - 10 logies gelegen bij de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen

April is dé maand bij uitstek om erop uit te trekken in de natuur. Logeren in Vlaanderen Vakantieland laat zien waar de beste logeeradresjes gelegen zijn om van de eerste lentezon te genieten. 

Logeren in Vlaanderen Vakantieland bundelt meer dan 700 logeeradresjes in het jaarlijkse logiesboek en de bijhorende website www.logereninvlaanderenvakantieland.be. De logiesuitbaters blinken één voor één uit in authentiek gastheerschap en kwaliteitsvolle service. 
 
Hieronder geven we een overzicht van twee logies per provincie die eruit springen qua ligging en faciliteiten. Op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland vind je meer dan 600 logies met een speciaal aanbod rond het thema ‘Actief Buiten’. Bekijk de resultaten hier.
 
En ook Ben Roelants is onlangs op verkenning gegaan bij B&B Kasteelhoeve ‘De Tornaco’. De sympathieke gastheren Ronny en Ivo laten Ben met paard en wagen de streek Haspengouw ontdekken. Bekijk het filmpje hier.

Onze selectie:

Limburg:

Deze vakantiewoning is niet voor niets gelegen in het mooie Haspengouw met vele fiets- en wandelmogelijkheden. Een aantal fietsen staan ter beschikking, ideaal om de uitgestippelde Pluktuinroute te verkennen! Elk jaar in april verandert Kortessem in één grote bloemenzee, reden genoeg om er deze maand eens op uit te trekken.

Bij Mariette & Valère kan je logeren in 2 ruime vakantiewoningen, "Strozolder" en "Paardenstal". Het is een fietsvriendelijk logies, te midden van een fietsroutenetwerk. Als je liever de tijd neemt om de natuur rustig te ontdekken kan je één van de vele wandelroutes kiezen.
 
Vlaams-Brabant:

Wandelen in de Getevallei of via de ‘trage wegen’? Een fietstocht over een vlak parcours of een klimmetje over de Ransberg? De streek rond Geetbets heeft het allemaal te bieden. De avontuurlijke Aronsthoekwandeling is een topper, ook voor de kids!

Deze charmante B&B ligt tussen knooppunt 56 en 19 van het fietsnetwerk Vlaams-Brabant. Van hieruit stippel je een route uit naar Averbode, Diest of het prachtige Kasteel van Horst. Er is een overdekte, afsluitbare stalling en Greet en Frank zorgen voor een picknick onderweg.

West-Vlaanderen:

Dit charmante hotel is omgeven door het Zwinreservaat, het populaire Oosthoekplein en de winkelstraten van Knokke het Zoute. Het strand ligt op wandel- of fietsafstand, fietsen kan je huren in het hotel zelf. Naast het lekkere ontbijtbuffet is de rustgevende lounge ook een echte aanrader.

Deze gerenoveerde vakantiewoning ligt in Beveren, aan de Ijzer. Er zijn tal van uitgestippelde wandelroutes, elk verschillend van afstand. Enkele voorbeelden zijn de Dode Ijzerwandelroute en de Smokkelwandeling. Ook liggen er heel wat mooie heuvels binnen fietsbereik. Er zijn verschillende wandel- en fietskaarten aanwezig in jouw verblijf.

Antwerpen:

Bij B&B Tspijker kan je genieten van een authentieke overnachting in een omgeving vol pure Kempense nostalgie. "Tspijkerroute" is een fietslus van 48 of 58 km die Bea en Jan zelf hebben samengesteld. De ideale manier om de hoogtepunten van de Molse Kempen, het landschap, de meren, de sassen en de gastronomie te leren kennen.

Boshuisje 3 ligt in het pompoenendorp Kasterlee, te midden van de bossen van de Kempense Heuvelrug. Je kan er wandelen en genieten van de natuur in het provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie of de Hoge Mouw in Kasterlee. Op de Kabouterberg kunnen kinderen naar hartenlust spelen.

Oost-Vlaanderen:

Keramiekhof is een gezellig landhuisje gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen, aan de rand van het Muziekbos. Je kan genieten van de vele fiets-, mountainbike-, wandel- en paardenroutes. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan is de workshop keramiek misschien wel iets voor jou! Je kunstwerk wordt meteen afgebakken, een leuke herinnering aan je verblijf.

B&B Casa Dodo is gelegen aan het begin van de Muur in Geraardsbergen, in een rustige zijstraat van de oude markt. Ontdek de Dendervallei om te wandelen en fietsen en proef een lekkere mattentaart. Ook domein De Gavers, Unesco werelderfgoed Museum Hopital a la Rose en Pairi Daiza vormen de perfecte uitstap!
 

Contactinfo 

Saskia Van Laere
Directeur Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 60 38 / GSM 0476 65 27 42
Saskia.van.laere@logereninvlaanderen.be

Stéphanie Vandercleyen
Marketingmedewerker Logeren in Vlaanderen
Tel. 016 28 60 27 / GSM 0498 73 62 81
Stephanie.vandercleyen@logereninvlaanderen.be

Afbeeldingen

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.